Onsdagen den 19 oktober 2016: Oro


 Kära dagbok…

 

Banskor

Vilse i tillvaron. Var är de? När kommer de?

Strax före midnatt ramlade vi i säng. Eller ner på madrasser på golvet. Jag tror att Fästmön har sovit dåligt i natt. Själv somnade jag som en sten, utmattad, och vaknade inte förrän klockan sex. Jag kan inte minnas när jag senast sov sex timmar i sträck…

Tyvärr vaknade jag med oro. Oro för ”allt”. Och den märkliga känslan att vara här hos mamma utan att hon är här. Här är verkligen… tomt på det sättet. Annars är här ju fullt av saker, kläder, möbler… Det var verkligen så skönt att Anna tar hand om mammas kläder och skor. Jag skulle ha brutit ihop redan vid första hyllan. Jag känner mig så vilsen i tillvaron, att om Anna inte hade varit skulle jag nog bara ha suttit apatisk. Det är som när pappa gick bort – jag sitter och väntar och undrar varför han inte kommer…

Sol motljus

Livet går vidare, jag går på autopilot. Stiger upp varje dag precis som solen.

Jag smög upp och stängde in mig i mammas TV-rum för att låta Anna få sova. Startade datorn och läste och besvarade några jobbmejl. Jag måste göra nåt vettigt. De här orden som jag har fått ur mig nu är ju mest fyllda av oro.

Besöket hos begravningsbyrån i eftermiddag är nåt jag bävar för. Det är skönt att Anna följer med, jag känner mig så liten. Dessutom glömmer jag saker, jag måste skriva upp ”allt”, annars faller det bort. Anna har bokat tågbiljett hem till klockan 14 i morgon. Sen blir jag ensam. Eventuellt ska jag träffa J, som vill bjuda på nåt godare än ICA Maxis smaklösa räkmackor, i morgon. Jag vill verkligen träffa J, men jag vet inte om jag orkar.

Jag har börjat fila på en bokrecension, men jag vet inte om eller när jag orkar skriva den färdig. Det känns som om jag lever på autopilot. Livet går vidare och jag bara… går… Stiger upp varje dag precis som solen. Anna säger att jag är stark. Jag har i alla fall styrka nog att luta mig mot henne.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Det här inlägget postades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdagen den 19 oktober 2016: Oro

 1. Det är skönt att ni ändå kommit igång, när man väl är i det, så tyckte jag det gick lättare, just det där att börja kändes känsligt. Kram !

  Gilla

 2. imsevimse skriver:

  Du får ge allt lite tid. Inte undra på att det känns övermäktigt just nu.

  Gilla

 3. Grethe skriver:

  Snälla Tofflan. Jag hade skrivit ett långt inlägg här om kvällen men det blev fel vet inte vad som blev fel. Det bara försvand.
  Men du ska veta att jag tänker på dig i din svåra stund. Har själv röjt efter min mamma.
  Förstår att du blir stressad men du ska ju inte behöva lämna lägenheten så fort. Som du vet har jag jobbat inom bostadbolag och i ditt fall så har man en månads uppsägning minst. Förstår att Ni vill slippa betala men om Ni behöver mer tid kan Ni själv bestämma . ( om Ni har möjlighet att betala hyra.) Tårarna trillar på min kind jag tycker detta är så tråkigt.
  Många kramar till dig från mig
  Grethe

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack för dina omtänksamma ord, Grethe! Tyvärr sa jag upp lägenheten idag och det blev en månad, eller jag har den november ut. Det finns ingen möjlighet att jag ska klara ytterligare två månadshyror. Så nu blir det stressigt att tömma, men jag har otroligt god hjälp – såväl praktisk som om min själ. Jag gråter också.
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.