Tisdag kväll den 18 oktober 2016: Sida vid sida


 Kära dagbok…

 

Mörka skyar

Grå dag.

Det var verkligen skönt med sällskap i bilen ner. Jag är mycket trött och medtagen av det som har hänt. Med Fästmön som sällskap höll jag mig vaken och alert. Vi åkte genom en grå och regnig oktoberdag. Trafiken var inte särskilt tät, det var mest långtradare och några enstaka personbilar som vår. Inga olyckor såg vi heller. Med Anna i närheten blir det ordning i min tillvaro. Jag äter, till exempel. Inte massor och inte som förut, men tillräckligt så jag ska orka. Idag blev det ägg- och ansjovismacka när vi pausade på resan och räkmacka från ICA Maxi till kvällen. ICA Maxi är för övrigt det enda Anna hittills har sett av Motala, pinsamt nog. Men i morgon ska vi ju ner till begravningsbyrån på stan och då får hon se det storslagna centrumet och den vackra Vätterpromenaden.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Vi satte igång att jobba så snart vi anlänt till Motala. 
Jag gick till G och pratade lite först, men sen dök jag ner i källaren och bar upp rullstolen som ska hämtas med de andra hjälpmedlen på torsdag. Sida vid sida har vi jobbat, metodiskt och utan rast. Anna har gjort ett riktigt hästjobb med mammas kläder, sånt som jag verkligen inte orkar. Det skulle ha blivit för jobbigt. Vidare har hon rensat ut gamla torrvaror i köket. Jag har fokuserat på att tömma sekretären, sminkbordsmöbeln och badrummet. Vidare har jag packat de böcker som ska till Uppsala i papperskassar tillsammans med fotoalbum. Och så har vi tagit reda på alla mediciner. Jag vet inte hur många påsar det blir som ska lämnas in i morgon… Anna fick igång tvättmaskinen och vi har tvättat en maskin. Jag har satt lite post-it-lappar på en del möbler som inte ska skänkas bort. G kom hit efter jobbet. Jag ville så gärna att hon skulle ta ett minne efter mamma och hon valde en fin skål på fot. I morgon eftermiddag ställer de ut en container här i området under 24 timmar, så vi har försökt fylla några säckar som ska dit.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Jag har varit en sväng med sopor 
och sen tog vi som sagt en tur till ICA Maxi för att handla en kasse mat. När vi var och handlade ringde N och yrade om LinkedIn, så jag fick förklara att nätverket ibland av misstag skickar ut förfrågningar via min adressbok på mobilen. Sen sa jag att min mamma har gått bort och att jag inte orkade prata mer. Jag har messat lite med FEM som kommer över i morgon kväll och med M som kommer hit på fredag. Jag blir ju ensam från torsdag så det blir skönt att få besök. Och visst har jag väl fina klasskompisar som ställer upp och erbjuder sin hjälp?!

Vi har ringt till Annas snälla mamma, som var på läkarbesök idag. Nu sitter vi och gäspar framför TV:n och Dicte. Och jag ska försöka orka se sista delen av Fångade också. I morgon väntar nya prövningar. Det är gott att inte vara ensam just idag.

Tack till alla som har tänkt på oss idag när vi har rest genom landet!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 18 oktober 2016: Sida vid sida

 1. etuna1 skriver:

  Vad bra att ni kommit fram helskinnade.
  Hoppas det går bra med allt nu i veckan. Det är jobbigt både fysiskt och psykiskt att tömma någons lägenhet…Jag tycker att det känns som om man tömmer o rensar bort ett helt liv…men det är ju nödvändigt.
  …och även om ju saker är världsliga ting så skänker de ju någon slags tröst. Jag tänkte t ex på min mormor senast idag när jag stod och vispade med en av hennes gamla vispar!
  Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack för din omtanke!
   Ja, det krävs styrka nu, men Anna gör mig stark. Det känns precis så som du skriver, men vad ska jag göra..? Saker är världsliga, men några minnesprylar behåller jag givetvis. Kläderna är svårast att se och dem tar Anna hand om.
   Kram!

   Gilla

 2. SoP skriver:

  Jag instämmer i vad etuna1 skriver- Sen blir jag så ledsen över att du behöver gå igenom det. På nåt vis känns det nog extra för att jag nyss var där. Och hälsa din underbara Anna 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja just så känns det – jag rensar bort ett helt liv. Och fort ska det gå, plötsligt, för jag kan inte ha kvar lägenheten mer än november månad ut. Tre hyror mäktar jag inte med.
   Jag har framfört hälsningen, tack!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.