Måndag kväll den 17 oktober 2016: Listor, mera mat och sällskap


 Kära dagbok…

 

Gul lapp med lista

En av mina listor. Detta är dagens och som du ser är allt avbockat!

Det har varit en lång dag. I morse var det så mycket jag trodde att jag inte skulle mäkta med, men faktum är att jag orkade allt jag ville, även om jag fick pressa mig lite vad gäller vissa saker. Att skriva listor – hela tiden – var ett väldigt bra tips som jag fick av bland andra vännen Agneta. Jag är även i vanliga fall en riktig listmänniska. Det har visat sig vara väldigt praktiskt.

Ungefär kvart i åtta kom Micke Vaktis och plingade på. Och kan du tänka dig, han fixade mitt rörproblem! Underligt nog satt det fast en del gojs trots att röret nyligen är rengjort. Men det kan också vara så att röret satt fel och i sig själv orsakade stopp. Men Micke såg inga skäl för mig att byta ut rör etc – allt såg bra ut. Jag får hoppas att han har rätt och att inget händer när jag är borta.

Anna och fika

Det är skönt att ha Anna här. Inte är det så dumt heller när hon bullar upp.

Sen åkte jag till jobbet. Min chef är en fantastisk person, men det fattade jag faktiskt för ganska länge sen. Jag får gott stöd och hon håller mig informerad om vad som händer med mina prylar. Dessutom lovade hon att ta kontakt med personalavdelningen angående ledigheter etc, så jag slipper att tänka på detta nu och kan fokusera på ett avslut för mamma och allt det som hör därtill. Jag fick goa kramar av ett par andra arbetskamrater också. Tänk att jag ska vara så lyckligt lottad! Som kronan på verket skrev jag under mitt anställningsavtal. Synd bara att jag inte kunde ta en bild och visa lilla mamma…

Tillbaka hemma åt jag fil med sylt för att få lite energi. Fästmön har stannat hos mig och det är så skönt att ha nån omkring sig. Och att denna nån är Anna, förstås. Jag behöver inte förställa mig, jag kan prata eller vara tyst, jag kan gråta utan att det blir alltför jobbigt. På eftermiddagen bullade hon upp fikabröd från lördagens födelsedagsfirande.

Packning och en lista

Jag har packat .- och skrivit ytterligare en lista.

Jag har avbokat min naprapattid senare i månaden. Min hälsa får jag ta hand om sen. Men jag får ett läkarsamtal på mobilen på torsdag förmiddag. Vidare har jag ringt Hjälpmedelscentrum och gått igenom de hjälpmedel mamma har samt beställt hämtning av dem. De kommer på torsdag, så till dess ska jag väl hinna få upp rullstolen ur källaren och torka av det andra som ska återlämnas. Sexhundratjugo spänn – precis som en naprapatbehandling – ska de ha för att de hämtar grejorna. Det kan det vara värt, för alla prylar går inte in i min lilla bil.

Begravningsbyrån har fått sitt överenskomna samtal. Idag pratade jag med en Peter som kändes minst lika lugnande som Stefan jag pratade med i torsdags. Jag är helt säker på att jag får bra och rätt hjälp och stöd därifrån. Jag har avslutat mammas telefonabonnemang och får en slutfaktura om cirka två veckor från Telia. Vidare har jag avslutat mammas TV-licens och där kommer det pengar tillbaka som jag kan sätta in på mammas konto.

Mellan alla samtal och sms som också trillar in har jag packat. I morgon styr jag bilen söderut. Just som vi skulle åka iväg framåt seneftermiddagen – jag hade tid för klippning – ringde de från Annas jobb och sa att hon får ledigt ett par dar. Det trodde vi inte! Så nu har jag sällskap i bilen under morgondagens resa. Sen tar Anna tåget hem på torsdag. Det känns jättebra, även om mammakusinen B också var redo att åka. Jag känner att det inte är helt OK att mammakusinen sätter sig i bilen och kör så långt för att vara gullig och följa med mig till begravningsbyrån… Mammakusinen B är visserligen synnerligen piggelin, men ändå ett år yngre än mamma.

Mat från Chop Chop

Jag åt halva mediumportionen och magen blev väldigt upprörd…

Det var jätteskönt att få håret tvättat och klippt av M. Jag fick en extra omgång huvudmassage, tror jag bestämt. Sen åkte jag och hämtade Anna och fler flyttkartonger hemma hos henne. Bilen är rätt full nu… Vi åkte till Chop Chop och jag beställde en mediummåltid. Hälften kunde jag äta i alla fall och magen är nu i lite uppror (<== understatement!)

Under dagen har det kommit sms från bland andra en före detta kollega. Dessutom hade NK* ringt, men jag missade samtalet. Mobilen går varm, jag vet inte hur många gånger jag har laddat den idag. Jag försöker svara på alla sms jag får, men ibland tar det tid. Inte heller orkar jag ringa till alla, men det är gott att veta att så många bryr sig om mig och att jag faktiskt kan ringa när jag orkar eller behöver höra en god väns eller släktings röst. Vidare har jag pratat med Lucille så att hon vet att jag åker och kan hålla koll på mitt hem. Det var skönt att höra att hennes onda var bättre, för övrigt!

Om en stund blir det kvällskaffe och lite senare ska jag ringa mammakusinen B igen för att stämma av. Hon är självklart fortfarande välkommen på onsdag, men jag är inte helt bekväm med att hon ska göra en sån lång körning ensam.

I min lyckokaka – jag som inte känner mig så jättelycklig just nu – låg följande lilla lapp och meddelande. Inte vet jag riktigt hur jag ska tolka det…

Fortune cookie med texten "You are an idol"

Hur ska jag tolka detta???


Jag önskar dig en god kväll och tackar ALLA som bryr sig om mig ytterligare en dag. För nu tar jag dagarna en i sänder…


*NK = Närmaste Kollegan på mitt förra jobb

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Måndag kväll den 17 oktober 2016: Listor, mera mat och sällskap

 1. etuna1 skriver:

  Bra att du får sällskap i morgon; det är jobbigt att köra långt när man är ensam i bilen (även under mer normala omständigheter).
  Kör försiktigt! Kram

  Gilla

 2. Mia skriver:

  Välkommen ner till Byhålan igen, min vän! Skönt att du får sällskap. Idol eller ej men jag sitter här och tänker att: herregud hur orkar hon med allt det där? Det låter minst sagt intensivt i den situationen du är i. Vi ses, kram och ni får köra försiktigt.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi ses, Mia! Jag skulle ha hört av mig igår, men mobilen gick varm ända fram till klockan 22 och sen tyckte jag att det blev försent. Jag messar när vi är framme så kan vi väl höras när du har slutat jobbet? Vad det verkar blir vi i lägenheten i kväll, trots allt. Du kanske kan svänga förbi efter jobbet om du orkar och bara snacka en liten stund? Men vi hörs först!

   Kram, jag lovar att köra försiktigt! Tack för din omtanke! Det är skönt att ha Anna med som sällskap så jag inte slumrar till vid ratten.

   Gilla

 3. Gunilla skriver:

  Ja, jag förstår ju allt du går igenom nu, du tänker rätt, ta bara en sak i taget så går det bra. Varje sak man checkar av efter hand gör att det går lättare.

  Lappsystemet är perfekt, man blir ju lite glömsk i det hela, så är det skönt att får ”Bocka av” sakerna också.

  Ett tips är också att fixa en pärm m register så du kan ha bra ordning på alla papper som kommer dyka upp framöver,då hittar man snabbt och har stenkoll. Du har tänkt på att göra en adressändring så du får all post hem till dig ?

  Kör försiktigt idag och hälsa Anna !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag blir väldigt glömsk, märker jag, så lappsystemet är perfekt. En pärm blir det säkert också sen. Eftersändningen vet jag inte riktigt hur jag ska göra med eftersom jag ju lär vara en del i Motala och inte i Uppsala. Jag har liksom en lägenhet där som ska tömmas och det känns övermäktigt i denna stund… 😥

   Tack, jag ska köra försiktigt!

   Gilla

   • Agneta skriver:

    Ta det lugnt med eftersändning om du ändå kommer att hänga i Motala från och till, snart nog kommer det papper från Skatteverket med förfrågan vilken adress det ska vara till dödsboet, och då ”kostar det gratis” med eftersändningen!

    Min mamma blev mycket förgrymmad att hon betalt för eftersändning i onödan när min morbror hade dött (typiskt min mamma!! 😉)

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja jag väntar, jag behöver få grundinfo först på bergravningsbyrån också. Det blir i morgon eftermiddag,

    Gilla

   • Så länge du har lägenheten kvar och inte lämnat över den, så kan du såklart ta posten där. Jag fick också från skatteverket om eftersändning, men det tog jag för givet gällde bara det som Skatteverket skickade ut, det kommer fortfarande en hel del annat. Men, det där löser sig säkert, jag ville bara nämna det.

    Ta en sak i taget, det går bra även om det känns övermäktigt, kramen

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Nu ska jag emellertid inte ha kvar lägenheten så väldigt länge till, men jag lär ju vara här ganska mycket nu, så tills vidare får posten fortsätta gå hit.
    Det känns som om det blev så bråttom med allting, plötsligt… 😥

    Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.