Söndag förmiddag den 16 oktober 2016: Försöker fungera


 Kära dagbok…

Löv i sjön

Känner mig lika vissen som löven.


Livet går vidare. 
Jag försöker fungera. DET går emellertid inget vidare. Igår kväll grävde jag fram några gamla ostar med bästföredatum för över två veckor sen. Jag skar bort ”det värsta”. Tre kex med ost och ett glas rött blev det. Men jag fick kämpa länge. Det är som om jag inte riktigt klarar av att svälja. När jag satt sista natten vid mammas säng och höll henne i handen kom en snäll undersköterska med vatten, kaffe och en bit vetebröd. Jag gjorde ett avtal, en pakt, med mig själv om att jag inte fick äta brödet förrän mammas värden hade stigit. De steg inte. Brödet förblev oätet. Det är som om pakten sitter kvar i mig. Men jag försöker i alla fall få ner nånting, för jag behöver alla krafter. Jag känner mig lika vissen som alla löv som nu ändrar färg och sakta faller till marken. Måtte jag bara inte falla…

Kaffe och boken Nattens jägare

Jag försökte återuppta en gammal helgvana i morse.

En stund igår kväll kunde jag läsa lite. Det gjorde jag även i morse när jag låg i sängen och inte kunde sova. Jag var trött igår kväll, men sömnen är dålig. Jag slumrar mest, vaknar, slumrar igen och känner mig aldrig utvilad. När tiden hade blivit hyfsat rimlig ringde jag en vän som förlorade sin pappa dan innan jag förlorade min mamma. Sen ringde jag en av mina allra äldsta vänner, FEM. Hon lovade att hjälpa mig i mammas lägenhet om kvällarna. Det tredje samtalet gick till mammas väninna G, vars man är sjuk. Vi pratade ganska länge och jag fick en del tips och förslag. Jag har påbörjat en ny minneslista också – den förra glömde jag ju hos mamma…

Tog mig lite till i kragen och bestämde mig för att göra äggsmörgåsar med kaviar. Bara det att förvirrade jag löskokade äggen, så jag fick äta dem bredvid brödet i stället. Men det gick ner två skivor lingongrova med kaviar och två små ägg. Jag mår illa, förstås, fast det jag åt har stannat kvar. Gjorde paus mellan mackorna och ringde Fästmön. Jag ska åka och hämta henne snart tillsammans med ett gäng flyttkartonger och papperskassar. Lite ironiskt att de kommer till nytta så snart igen, men väldigt bra, förstås. Jag fäller baksätet redan idag. Jag måste börja plocka med mig saker nästa gång jag åker till Motala.

Bröd med kaviar och löskokt ägg

Syster Duktig har försökt laga mat…


Nu ska jag slänga på mig jeansen 
så jag är redo att åka när Annas tvätt är upphängd. Det ska bli så skönt att få sällskap nu tills jag åker, men det blir en del samtal att ringa i morgon (naprapaten måste avbokas, rörmokare kanske ringas och eventuellt ska jag försöka tidigarelägga bilservicen?) samt ett besök på jobbet. Bäst är nog att jag ska klippa mig på eftermiddagen.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Söndag förmiddag den 16 oktober 2016: Försöker fungera

 1. Marie: Mitt skrivliv skriver:

  En tugga i taget, en dag i taget. Du gör det bra!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag försöker. Nu är Anna här och vi ska äta soppa med nån smörgås till. Det är nog lättare att äta med sällskap, kanske.
   Tack för dina uppmuntrande ord!

   Gillad av 1 person

   • Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Att ha sällskap till maten underlättar, så kände jag också. Tack själv, för att du delar med dig, jag upplevde igenkänning som en viktig del i min sorg och att du nu ger andra nysörjande en sådan gåva är väldigt fint tycker jag.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Det känns som om det ska gå att få i sig lite.
    Tack för dina fina ord! För mig är det väldigt skönt att skriva av mig. Det förändrar ju inte läget, men det ledsna lättar något.

    Gilla

 2. Jag känner med dig vännen, men, tänkt på, att din mamma skulle vilja att du sköter om dig och äter, så du orkar, du behöver energin, kanske mer än någonsin, just nu, kram på dig !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo, sån var mamma, hon skulle vilja att jag sköter mig och äter och det har jag nu gjort. Direkt kände jag orken återvända – lite grann i alla fall.
   Kram och tack för att du är så gullig! ❤

   Gilla

 3. åsa skriver:

  Tänkte också, att det kanske går bättre att äta om du har Anna hos dig och att det får ta den tid det tar, för du behöver all energi du kan få i dig.
  Så snällt av FEM att hjälpa dig när du är i Motala, såna vänner är guld värda ❤
  Tänker på dig väldigt, väldigt mycket ska du veta.
  Ha dé!/Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det var helt rätt – det mesta går bättre att göra i sällskap, även äta.
   FEM är en riktigt god vän, min allra äldsta, faktiskt. Vi har ju känt varandra sen vi var åtta år…

   Tack för dina tankar och kram! ❤

   Gilla

 4. Jerry skriver:

  Mamma är med dig. Alltid. Ta stöd av Anna. Fint att veta att ni är två nu. Kramar om länge!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.