Torsdagen den 6 oktober 2016: Forum, flaggor och framtid


 Kära dagbok…

 

Flaggor

Flaggning för torsdagen eller för vårt IT-forum?

Det här är inte klokt! Det är redan torsdag och slutet på veckan. Kan det vara därför, månntro, som det flaggades idag? Eller också var det för att vi hade IT-forumEkonomikum på förmiddagen. Det var första gången jag deltog, men jag har fått lite rapporter från tidigare… event. Ibland har rapporterna inte varit av det muntra slaget, snarare åt det bittra hållet. Idag tyckte jag att det var ett bra forum. Det enda jag blev besviken över var det låga åhörarantalet, som dessutom minskade med cirka fem personer efter pausen och efter de egna föredragningarna… Jag tycker att det är oerhört viktigt och värdefullt att få veta vad mina kollegor på IT-avdelningen jobbar mer. Det spelar ingen roll om det handlar om ett stort projekt beslutat av rektor eller om att det är dags att upphandla något basalt eller förnya ett avtal. Min roll på forumet var att skriva minnesanteckningar. Det gick finfint, förutom att ögonen bråkar just nu och jag har haft huvudvärk i två dagar. Det kanske är dags att kontakta optikern igen. Fast helst av allt skulle jag vilja kontakta en ögondoktor för att kolla om nåt av synfelen – helst båda/alla tre! – går att operera. Samtidigt får jag nog lov att fokusera på att bli av med en krämpa i taget. Just nu är det hälsporren.

Eftersom vårt IT-forum inte började förrän klockan nio tog jag lite sovmorgon. Eller jag klev inte upp förrän klockan var halv sju och ägnade morgonen åt att läsa. Fast lite jobbade jag också (läste och besvarade fem mejl) innan jag åkte hemifrån vid 8.30-tiden. Det var i vart fall skönt att kunna ta det piano på morgonen. Resvägen var bara hälften så lång som vanligt och det var inga problem att få parkeringsplats. En stunds läsning vid morgonkaffet är nåt jag försöker unna mig varje dag. I morse blev stunden längre. Jag tycker att det är bra med en lugn stund innan arbetsdagen kör igång med buller och bång, snabba puckar och allt det där, du vet…

Bok, bokmärke, glasögon och en kaffemugg

En lugn start på dagen.


Klockan var tolv när jag seglade in på kontoret. 
Då hade jag stannat vid macken i rondellen och köpte med mig en kyckling- och fetaostwrap till lunch. Jag var inte särskilt hungrig, faktiskt, för det hade bjudits på kaffe och ostsmörgås under pausen på IT-forum. Wrapen intog jag med vatten vid skrivbordet – och mitt kära sällskap, det vill säga min bok på gång. Jag börjar nu närma mig slutet (det är cirka 120 sidor kvar att läsa). Vid lunchen fick jag en smärre chock när jag insåg hur fördomsfull jag är. Jag hade nämligen förutsatt att en person i boken var vit. I själva verket är karaktären afroamerikan…

Skrivborslunch med wrap, vatten och bok

Skrivbordslunch.


Efter lunchen gjorde jag färdigt mitt nyhetsbrev, 
det vill säga skrev ett par texter samt skapade ett utkast som jag typograferade lite enkelt och redigerade textmässigt. I morgon får jag hjälp att trycka på publicera-knappen eftersom jag inte sitter vid nån dator vid tiotiden utan är datorlös på ett möte på S:t Olofsgatan.

Klockan 15 var det dags för mitt avstämningsmöte med chefen inför att tiden för min provanställning går mot sitt slut (34 dar kvar). Eftersom det var så mycket att göra hela dan hade jag inte hunnit bli nervös. Men nervös blev jag en halvtimme innan. Det var ett bra möte i god dialog och jag kan härmed meddela att min provanställning är avbruten. Det vill säga den avbryts 34 dar i förtid och jag får en tillsvidareanställning. Lite tjolahopp, dårå! Och ett stort och varmt TACK till alla som trodde på mig och stöttade mig under den nästa åtta år långa, tuffa livsresan! Nu är det payback time till framför allt familjen och de vänner som har funnits med hela tiden.


Och det här inlägget skulle ha varit bara glädje, men tyvärr har jag telefonerat med mamma som hade ramlat i natt och legat på golvet till mitt på dan idag när en vän till henne fick påkalla räddningstjänst och bryta sig in i lägenheten. Mamma är mörbultad, men tack och lov är inget brutet och hon mår efter omständigheterna bra. Fast självklart är hon omskakad. Nu hoppas jag att hon får en god natts sömn i sin säng och så ska jag ringa igen i morgon kväll och kolla läget. Det är väldigt jobbigt att det är 30 mil oss emellan just nu.

 


Livet är kort. Jag har ett jobb igen. Ett fast jobb. En tillsvidareanställning.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Torsdagen den 6 oktober 2016: Forum, flaggor och framtid

 1. Laila skriver:

  Grattis Tofflan !
  Förstod väl att du skulle få en tillsvidare anställning 😉
  Vad tråkigt att din mamma ramlat men tur i oturen att hon inte fått någon fraktur!
  Grattis kramar
  Laila

  Gillad av 1 person

  • Tofflan skriver:

   Tack Laila! 😛 Jag var inte lika säker som du.

   Ja att mamma har legat på golvet hela natten och nu är mörbultad skakade om även mig rejält. Problemet är att hon inte vill ha nån hjälp hemma och jag bor som sagt 30 mil därifrån. Det är oroligt!

   Kram och tack!

   Gilla

 2. Inqa skriver:

  Ett stort grattis till dig, du är bra på det du gör👍

  Däremot är det inte kul att läsa om det som hänt i Östgötamyllan, hoppas allt går bra där. Stor kram till er båda💗

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack Inqa!

   Nä, en får inte vara glad många minuter i det här livet. Jag har telefonerat hela kvällen och nu ligger mobilen på laddning och snart även dess ägare.

   Kram!

   Gilla

 3. Jerry skriver:

  Grattis kära Tofflan! Glädjs med dig och vet hur du kämpat! Kramar om!

  Gilla

 4. uppsalaewa skriver:

  Även jag sällar mig till gratulanterna – superkul med din fasta anställning – GRATTIS.
  Tråkigt att höra om din mamma men vi hoppas på det bästa för henne.

  Gilla

 5. etuna1 skriver:

  Grattis!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂
  Hoppas det går bra med din mamma. Oroligt. Har hon larm? Inte för att det alltid hjälper men det kan ju ge lite extra trygghet. Dock kräver det ju att man alktid har larmet på sig runt halsen (viket t ex min farmor envisades med att INTE ha).
  Stor kram!!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack etuna1! 😛
   Ja du… det är lite svårt att hjälpa mamma när hon inte vill ha varken hjälp eller hjälpmedel, hemtjänst eller larm. Och 30 mil bort är hon… 😦

   Kram!

   Gilla

 6. imsevimse skriver:

  Stort grattis till jobbet! Helt underbart! Men så hemskt med din mamma. Har du ingen som kan övertala henne om larm? Jag har två väninnor, systrar, vars mor inte lyssnar på dem, men jag har pratat med henne och hon har tagit emot både larm och nu senast hemtjänst. Ibland går det bättre om någon utanför familjen försöker prata.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack!
   Ja det är hemskt med mamma. Efter två nätter på golvet kom hon till akuten dit jag nådde fram först vid 18-tiden pga olyckor på vägen ner bl a. I natt har hon sovit på avdelning o jag har försökt sova lite hemma hos henne – på golvet.
   Ska till lasarettet senare idag. Stannar här nere ett tag för att kolla läget. Larm mm blir det definitivt sen.

   Gilla

 7. Grethe skriver:

  Grattis!!! Det känns så bra. Önskar dig all gott!!!!!
  Kram

  Gilla

 8. fruhatt skriver:

  234322 grattis till dig från oss!
  Otroligt tråkigt med din mamma .Hoppas att det löser sig

  Gilla

 9. åsa skriver:

  Ett STORT GRATTIS till den fasta tjänsten!
  Är så glad för din skull 🙂
  Tråkigt med din mor, men tur i oturen att hon inte slog sig fördärvad.
  Förstår att det är jobbigt att bo så långt ifrån, men….
  Önskar dig en bra helg (trots allt) 🙂
  Ha dé!/Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack!
   Mamma är rejält omskakad och blåslagen och efter en dag på akuten blev hon inlagd på avdelning. Jag har åkt ner till Östergötland och blir här ett tag.
   Kram!

   Gilla

 10. Lisa skriver:

  GRATTIS!!! Känner inte Dej, men blev jätteglad!!! Jag förstår att Du haft en jobbig resa! Bara synd på olyckan med din mamma, känner igen oron, när man bor många mil emellan. Nu tycker du att jag lägger mej i,men funderar om det inte går att få ett boende i din stad, så är det lite närmare att titta till henne.Men, Än en gång GRATTIS!!!!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack!
   Nej du, det går inte att rycka upp gamla plantor, jag har nog försökt.
   Efter en dag på akuten är mamma nu inlagd. Hon är mkt medtagen efter två nätter på golvet hemma. I natt var det min tur att sova på mammas golv. Jag blir här ett tag nu.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.