Ett vin: Tommasi Graticcio Appassionato 2014


Ett inlägg om ett vin.


 

Tommasi Graticcio Appassionato 2014

En kryddig italienare, med smak av smörkola, enligt mina smaklökar.

Gårdagskvällen omfattade besök på CostasDär intog vi en grekisk middag, det vill säga kött respektive kyckling, mycket vitlök, fetaost etc. Och till det valde jag ett italienskt vin. I vanliga fall brukar jag välja ett vin från landet vars mat vi ska äta, men vinlistan visade inte upp nåt intressant. Därför föll valet på en italienare, Tommasi Graticcio Appassionato (2014). Tommasi-vinerna är det nämligen aldrig nåt fel på och jag har hittills inte smakat nåt otäckt. I dyraste laget blev dock detta vin, 390 kronor på lokal, 89 kronor på Systembolaget (nr 5354). DET är i hutlösaste laget, tycker jag, med 300 kronors påslag.

 


Så här skriver Systembolaget om vinet:

”Kryddig, aningen utvecklad smak med inslag av fat, torkade körsbär, kanel, russin och choklad. Serveras vid cirka 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.

Vinet lämpar sig med all säkerhet för lamm och definitivt för nöt (jag hörde inte Fästmön klaga), men fungerade utmärkt även till kyckling och, som sagt, mycket vitlök. Jag tyckte konstigt nog att smaken gick lite åt smörkola, men det var möjligen mina smaklökar som spelade mig ett spratt efter att vi intagit ett glas torrt mousserande vin till förrätten.

Till den grekiska maten smakade det här vinet alldeles utsökt. Som så ofta får även detta Tommasi-vin högsta Toffelomdöme.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.