Torsdagen den 29 september 2016: Time flies…


 Kära dagbok…


Gulnat höstöv på ett regnprickigt fönsterJag kommer från naprapaten.
Med en halvtimme kvar av arbetsdan är det liksom ingen idé att åka tillbaka till jobbet. Dessutom blir jag väldigt trött efter behandlingen. Idag har jag fått tre nålar instuckna i hålfoten och under hälen där smärtan är som värst. Därefter blev jag laserbehandlad och slutligen knådad, hårt, i hålfoten. Min naprapat Klara gör allt hon kan för att få bukt med hälsporren. Tyvärr verkar ingenting bita på eländet. Nu ska vi ses en gång till om en månad, ungefär. Under tiden ska jag försöka få kontakt med en läkare och prata kortisonbehandling. Det eller operation är väl vad som återstår. Jag biter ihop om smärtan. Försöker vila foten så mycket jag kan. Under en arbetsdag hinner jag inte känna efter. Under fritiden… blir jag sittande.

När jag kom hem nu efter naprapatbesöket insåg jag att hösten är här och jag har inte hunnit eller kunnat vara ute i den. Det enda som lindrar smärtan är att sitta stilla. Att inte gå. Ingen vidare livskvalitet då, ärligt talat. Så, som sagt, jag biter ihop om smärtan och tar bilder, sittande inomhus eller i bilen, på hösten. Igår fotade jag Rolling stone genom ett fönster, idag fotade jag nåt så enkelt, men vackert, som ett gulnat björklöv genom bilfönstret. Tänk, det är rätt fantastiskt med årstider, egentligen! Under hösten och vintern dör allt för att sen födas på nytt under våren och leva på sommaren…

Kalendersats 2017 för filofax

Nästa år kom idag.

Det har varit en smått hysterisk dag på jobbet. Jag hade så mycket att göra och fixa innan det blev eftermiddag. Då skulle jag nämligen på enhetsmöte och sen smita från mötet lite tidigare till naprapaten. Utöver de planerade uppgifterna kommer ständigt dels nya, dels akuta uppgifter. Men det är det jag också gillar med jobbet – farten och variationen. Att jag har jobb att göra och inte sitter sysslolös. Att jag är efterfrågad. Fast ibland tycker jag att somliga är lite väl… krävande… Den sorten som alltid vill att saker ska ske bums. Det funkar inte. Arbetsdan har inte mer än åtta timmar. Men de flesta jag jobbar tillsammans med är väldigt bra. Jag är lite ovan, bara, vid att sjuhundrafyrtioelva pers ibland ska kolla och tycka till om saker jag skriver. Men jag vänjer mig. Kollas saker inte i tid är felet inte mitt om de inte kommer med, kommer iväg eller publiceras i tid. Idag kom kollegan R med nästa års kalendersats som jag beställde för ett tag sen. Jag stoppade in den i min filofax – jag kör med hängslen (filofax) och livrem (elektronisk kalender). Lika bra att vara beredd på att fylla i aktiviteter för nästa år. Om nu provanställningen övergår i en tillsvidareanställning om så där en 40 dar… Det är en mer pressande och stressade företeelse än jag hade trott!

Under dan har jag i alla fall hunnit med att kolla av innehållet i nyhetsbrevet med min chef, att bolla en text mellan tre personer, beställa en översättning, fundera på nya formuleringar i ett mejl som ska gå ut i massutskick två gånger i veckan från och med nästa vecka med mera, med mera. Jag gick på lunch med Mary Queen of Floods, men fick lämna henne vid kaffet för jag var tvungen att hinna fixa ett par saker före enhetsmötet. Ett av morgondagens möten blev avbokat så jag kontaktade vännen H igen. H som messade i morse och ville luncha idag eller i morgon – jag svarade först

”Omöjligt! Jag hinner inte! Möjligen nästa vecka, eller snarare veckan därpå…

Sen, när jag plötsligt fick lite mer tid, messade jag tid och plats för lunch i morgon. Jag måste ju fan kunna få äta lunch i lite lugn och ro! Bara det att sen kom ett annat möte. Min fredag, som började se så blank ut, blev plötsligt intecknad igen. Jag hoppas bara att ingen förväntar sig underverk på fredagseftermiddagen. Det kan jag inte leverera, helt enkelt.

Bok med svarta blad och ett bokmärke med pärlor och en röd ängel

Den sorgliga boken har svarta sidor upptill och nedtill.

I kväll läser jag ut den sorgliga boken. Sen ska jag försöka skriva om den här. I morse noterade jag att dess sidor är svarta upptill och nedtill. Boken är baserad på dagboksanteckningar, förda i en svart skrivbok. Jag för mina dagboksanteckningar här, jag. Men du får faktiskt inte veta allt…

På bokfronten får du emellertid veta det mesta om mitt litterära liv. Jag fick en bok häromdan som jag är jättenyfiken på, Lustjakt, tillsammans med en fin hälsning från författarna. Faktum är att jag blev så nyfiken att jag läste inledningen i boken. Idag har jag fått löfte om ett recensionsexemplar av en annan bok som jag har blivit mer och mer nyfiken på. (Ja, jag recenserar ju böcker här ibland, det händer, men jag får inget betalt för det.) Det är inte en deckare, så den blir nyttig för mig att läsa. Fast vad jag har förstått handlar Viskskrik om ganska otäcka saker ändå…

I morgon jobbar Fästmön sin sista dag på sitt nuvarande jobb. Efteråt ska hon tackas av på lokal på stan. Men lördag och söndag ska vi tillbringa ihop när älsklingen väl har vaknat och återhämtat sig från utgången. Jag har föreslagit en middag på stan på lördagskvällen. Att bara vara tillsammans är det viktigaste.

Vad har DU för helgplaner??? Skriv och berätta i en kommentar om du har lust!

 


Livet är kort. Det gäller att använda det till rätt saker.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Torsdagen den 29 september 2016: Time flies…

 1. imsevimse skriver:

  Den där hälsporren är verkligen besvärlig. Hoppas det går att finna någon lindring ändå. Tror nog du får fast jobb, du verkar så engagerad. Hoppas arbetsgivaren förstår att uppskatta det. Mina helgplaner är rätt skrala. Ska nog gå på en vernissage på lördag, en keramiker har utställning, Bojan Krogh heter hon. Hon gör helt bedårande hästar av keramik.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   idag har jag ringt min husläkarmottagning och fått tid hos doktorn om en månad. Det blir nog kortisonspruta.
   På torsdag nästa vecka ska jag och chefen ha avstämningsmöte. Vi får se hur det verkar då.
   En helg behöver inte alltid vara fullt intecknad, det är skönt med lite tid till att bara vara, tycker jag. Men nån aktivitet per dag vill jag gärna ha! 😛 Hoppas vernissagen är fin!

   Gilla

   • imsevimse skriver:

    Det är nog bra att få en cortisonspruta. Det bryter ett envist smärttillstånd, även om effekten kanske inte är långvarig.

    Det fanns både gulliga hästar och gulliga hundar på utställningen.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jo jag vet. Jag fick en spruta i min axelled i oktober 2010. Sen kunde jag åka hem till mamma och tömma hennes källare (hon hade bott i huset i 40 år) inför hennes flytt till lägenhet. Förra året kom smärtan tillbaka i axeln, men fem år är lång tid.

    Men att få kortison i foten, en kroppsdel en behöver för att kunna gå, finns det vissa risker med. Därför vill jag först prata igenom det med en läkare – en läkare som inte är anställd av min förra arbetsgivare, tack och lov!

    Härligt! Hoppas du fotade! 😛

    Gilla

 2. imsevimse skriver:

  Jag har fått cortison i alla kroppsdelar tror jag, viktigt att tänka på att ta det lugnt första dygnet.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.