Svarthuset


Ett inlägg om en bok.


 

Peter Mays bok SvarthusetNånstans läste eller hörde jag om att Peter Mays Lewistrilogi skulle vara så bra. För en tia hittade jag första delen, Svarthuset, i juni på Röda Korset. Jag tänkte att en tia mer eller mindre… Jag började läsa boken i helgen och i kväll slog jag ihop dess pärmar.

Polisen Fin Macleod återvänder till sin barndoms ö, Isle of Lewis, för att undersöka ett mord. Fallet har likheter med ett annat mord i Edinburgh. Det var länge sen Fin lämnade ön, men det tar en kvart så är han tillbaka. Han har liksom inte så mycket i det nuvarande – hans åttaårige son har nyligen dött och Fin har lämnat sin fru. Resan till ön där han växte upp blir en resa i det förflutna. Som så ofta hänger det förflutna ihop med nutiden.

Den här boken, ett ganska tummat och slitet exemplar, fångar mig snabbt. Den nutida mordutredningen varvas med tillbakablickar på Fins uppväxt. Det börjar bli ett ganska uttjatat grepp, men i den här boken behövs båda berättelserna för att Fin – och läsaren – ska hitta fram till sanningen.

Som kuriosa kan jag avslöja att författaren är skotte, men bosatt i Frankrike. Boken kom ut på franska först.

Toffelomdömet blir det högsta och jag ska givetvis skaffa de andra två delarna i trilogin.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Svarthuset

  1. imsevimse skriver:

    Han är en mycket läsvärd författare. Läst flera böcker av honom.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.