Till vägs ände


Ett inlägg om en bok.


 

Till vägs ändeDet finns faktiskt fortfarande böcker kvar att läsa som jag fick av vännen Agneta våren 2015! Jag försöker blanda upp min läsning lite, det är enda skälet. I veckan valde jag ut Ruth Rendells bok Till vägs ände för att läsa en hederlig brittisk deckare med kommissarie Wexford i centrum. Boken kom ut 2005, men efter att ha slagit ihop pärmarna känns den fortfarande aktuell. Tack, Agneta!

Två unga flickor hittas mördade. Båda har de mycket pengar på sig. En av dem är dessutom gravid. Kommissarie Wexford får fallet på sitt bord och det enda han har att gå på är ett vittne som sett en mystisk man i luvatröja. Samtidigt är även en av kommissariens döttrar gravid. Men liksom ett av de unga mordoffren agerar hon surrogatmamma. En märklig historia rullas upp – och blandas ut med en kärlekshistoria mellan två av poliserna i Wexfords grupp.

Den här boken har över tio år på nacken, men ändå känns den aktuell. Vissa deckare blir fort dammiga – denna hör alltså inte till den kategorin. Samtidigt som läsaren får följa polisernas arbete mot en lösning av fallet kämpar Wexford med motstridiga känslor inför dotterns graviditet. Lagom spännande och lagom med intriger.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Till vägs ände

  1. Agneta skriver:

    Böckerna kunde verkligen inte ha fått ett bättre hem :-)!

    Gilla

  2. Tofflan skriver:

    Vad du är gullig! 🙂 Det är inte så många kvar nu, mest Elizabeth George, som skriver väldigt tjocka och svårforslade böcker (jag har ju alltid en bok med mig i jobbväskan), Henning Mankell och Håkan Nesser. 😛

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.