Ett vin: Cantina Zaccagnini 2014


Ett inlägg om ett vin.


 

Cantina Zaccagnini 2014Lite spännande är det allt att prova viner som andra har köpt. Igår kväll var jag hos Fästmön. Till middagen serverade hon Cantina Zaccagnini (2014), ”Pinnevinet” kallat på grund av den pinne som sitter runt flaskhalsen och nummer 3023 i Systembolagets sortiment. En flaska av detta medelfylliga italienska vin på Montepulcianodruvor kostar 105 kronor.

Så här skriver Systembolaget om vinets smak och doft:

”Kryddig smak och doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, blåbär, vanilj, salvia och mörk choklad. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött. Doften har också inslag av plommon.

Vi åt varken lamm eller nöt utan grillad kyckling som vi köpte i delikatessdisk. Till pippin serverade Anna potatisklyftor, hot béarnaisesås och tzatziki. Jag tyckte att vinet, ganska blårött till färgen, smakade alldeles ypperligt till den kryddiga kycklingen. Trots att det endast var medelfylligt kändes det varken tunt eller blaskigt. Därför blev det ytterligare ett glas i TV-soffan med ostbågar. Även det gick hur bra som helst att smocka i sig.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort. Italienska viner är min passion.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.