Judasbarn


Ett inlägg om en bok.


 

Carol O'Connells bok JudasbarnI vintras snappade jag åt mig en bok av dåvarande kollegan Helena. Helena hade ett helt gäng böcker som hon skulle skänka till nån av de många bokhyllorna med skönlitteratur som fanns lite här och var på min förra arbetsplats. Jag hade aldrig tidigare hört talas om författaren, Carol O’Connell, så det blev en ny författarupplevelse för mig. Igår kväll googlade jag henne och skrev några rader om henne i förra inlägget. I morse läste jag ut boken Judasbarn. Tack, Helena!

Två tioåriga flickor försvinner. Kanske har de rymt? Det är i alla fall polisens första hypotes. Försvinnandena har emellertid många likheter med tidigare försvinnanden. Till exempel polisen Rouge Kendalls tvillingsyster. Systern blev bortförd och mördad och en präst fälldes för brotten. Märkligt nog sitter prästen fortfarande i fängelse, där han hela tiden sagt att han var oskyldig. Nu pekar allt på att han verkligen är det. Men vem är då skyldig? Titeln anspelar förstås på förrädaren Judas, en av Jesu lärjungar. I den här boken är det huvudoffrets bästa vän som ovetandes blir förrädaren, Judasbarnet…

Det är en ganska spännande och ruggig historia som berättas, men jag tappar då och då tråden under läsningen. Kanske handlar det om de många utvikningarna som jag har svårt att förstå har med berättelsen att göra? Samtidigt lämnas vissa andra trådar löst hängande. Nåja, detta är en bok som bland annat handlar om den närhet två syskon eller mycket goda vänner kan ha med varandra, en närhet som nästan är… övernaturlig.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.