Söndag kväll den 11 september 2016: Litterärt, uppsaliensiskt och mexikanskt


 Kära dagbok…


Vilken härlig läshelg jag har haft! 
Och det är inte bara mitt sinne som tackar mig – även min fot gör det. Eftersom jag har varit ganska stilla och inte gått särskilt mycket har hälen fått vila. Framåt kvällen gav jag mig ut på vift och hälsporren plågade mig inte alls särskilt mycket trots att foten inte är tejpad. Hurra!

På eftermiddagen blev det bokbyte. Jag bytte amerikansk elektricitetsnörd mot Uppsalapolis. Nu läser jag första delen av Jonas Moströms serie om Nathalie Svensson, en serie som främst utspelar sig i Uppsala. Trots att det i början av boken sker ett mord i Stockholm är det sen Uppsala för hela slanten. Efter 50 sidor känns det nästan… för mycket. Det är platser och ställen framför allt som nämns, men de beskrivs inte. Till exempel… att nån är

”i Lundequistska bokhandeln

tvivlar jag på. Den blev nämligen Akademibokhandel för ganska många år sen nu. Dessutom sa man

”på Lundeq,

inte

”i Lundequistska bokhandeln. 

Därför känns det lite som om författaren har suttit med en karta i handen och skrivit sin bok. Samtidigt vet jag att han har bott här, åtminstone när han pluggade. Och spännande är min nya bok på gång!

Böckerna Väckelse och Himlen är alltid högre

Bokbyte idag från amerikansk elektricitetsnörd till Uppsalapolisen.


Men lite skygg blir en allt 
när en har varit ensam och inne större delen av en helg. Visserligen telefonerade mamma och jag både igår och idag, så jag har åtminstone pratat med nån. Fast jag ville ju gärna träffa nån människa också. Vägen till en kvinnas hjärta går genom munnen och magen. Jag längtade efter och bjöd ut Fästmön på mexikansk söndagsmiddag när hon hade slutat jobba. På Tacobar i det nya köpcentrumet mellan Tokerian och Stormarknaden goffade vi enchilladas med kyckling och babblade en stund i kväll. Sen gick vi till City Gross och köpte ost.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Anna har jobbat färdigt sitt helgpass
och är nu ledig i två dar. Själv ska jag inleda min fyradagarsarbetsvecka med kurs två förmiddagar i rad samt diverse redaktörsmöten. Det innebär att jag lär vara minimalt på mitt kontor den kommande veckan. Känns lite… trist.

Nån söndagsångest inför den kommande arbetsveckan har jag som vanligt inte. Jag sitter och läser och har det gott ända tills andra delen av Happy Valley kör igång klockan 22 på SvT1.


Ha en bra ny vecka!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 11 september 2016: Litterärt, uppsaliensiskt och mexikanskt

 1. rexxmaster skriver:

  Gaah! Till och med jag som bara gjort lumpen i Uppsala för 30 år sedan vet att det heter LundeQ! Sånt irriterar och skaver lite.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja fast det heter ju inte det längre, det är flera år sen vi slutade säga det eftersom affären flyttade in i en galleria i stan. Nu är det bara Akademibokhandeln… Men TIDIGARE hette det ju LundeQ. Med stort Q, precis som du skriver! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.