Säsongsstart: Happy Valley


Ett inlägg om en TV-serie.


 

Att kalla brittiska serien Happy Valley för en thrillerserie tycker jag är fel. Men så står det i Expressens TV-bilaga. Jag anser att det är en polisserie. Oavsett vilket, igår kväll var det säsongsstart på SvT1 för andra säsongen av serien.

Happy Valley

Sarah Lancashire spelar huvudrollen som polisinspektör Cathrine Cawood som jobbar  i en brittisk småstad där kriminalitet inte är nåt ovanligt.

 

Nu har det gått ett och ett halvt år sen sist. Cathrine, som tar hand om sitt barnbarn Ryan eftersom hans mamma tagit livet av sig, har fullt upp på jobbet. Avsnittet börjar nämligen med att hon i samband med att hon jagar fårtjuvar hittar ett lik. Det är inte vilket lik som helst heller utan Ryans farmor. Detta gör att Cathrine faktiskt blir misstänkt för mordet. Ryans pappa sitter i fängelse, men har ändå en förmåga att hålla koll på sonen. Samtidigt är en av Cathrines medarbetare utsatt för utpressning.

Det låter rörigt och mycket, men det är det inte. Den här serien är otroligt realistisk och visar livet i en brittisk småstad där kriminalitet, droger, prostitution etc är vardagen för många. Alla skådespelare gör bra prestationer, till och med den lille killen som spelar Ryan.

Toffelomdömet blir det högsta. Därför är det självklart att jag ska se även de fem återstående avsnitten.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.