Söndagen den 4 september 2016: Ut på tramp


 Kära dagbok…

 

Kaffemugg och assiett

Så här mycket sol såg jag idag.

Jahapp. Det var den här helgen, då. Så där, med det tonfallet och den minen, tänker/säger en inte alls på fredagen. Klockan närmar sig gå-hem-dags och kanske kan en gå lite tidigare. Det känns som en har oceaaaner av tid. Och jag skulle ju tillbringa min lååånga helg med Fästmön. Nu är helgen slut för vår del. Anna är hemskjutsad. Jag har nyss telefonerat med mamma. Datorn har nyss blivit påslagen för att lindra ensamheten. Medan tvättmaskinen jobbar med tre eller fyra par jeans ska jag hälla upp en mugg kaffe och skriva ner några rader om den här dan och några sammanfattande ord om helgen.

Även den här söndagen började vi med långsamt uppstigande och kaffe på sängen innan vi intog äggfrukost i köket. Det har flygövats över våra huvuden nattetid hela helgen. Eftersom vi har sovit med öppet fönster har det blivit si och så med nattsömnen. I natt sa Anna att det lät som om en helikopter landade på Tokerian-parkeringen. Annars har det varit Herkulesplan med landningsställ och jag vet inte vad Anna har berättat. Tänk, vi har känt varandra i nio år och jag hade ingen aning om hennes flygkunskaper. Jag är mycket imponerad.

Robotklädsel

Det finns en del roligt att beskåda på IKEA…

Dan började lite soligt, men det mulnade på mer och mer och i skrivande stund regnar det. Det passade alldeles utmärkt att ta bilen ut på diverse ärenden. Bland annat skulle vi till IKEA. Där var vi i typ tre timmar. Nu känns det att en har en ond fot och en kropp som inte är så ung och rask att den njuter av IKEA-turer. Men visst är det roligt att titta på alla grejor. Dessutom fick jag möjlighet att sno med mig en katalog hem. Nu kan jag titta i lugn och ro.

På IKEA är det inte lugn och ro. Ungar springer omkring och gapar och skriker, till exempel. Vem tror att ungar tycker att det är roligt att åka till IKEA??? Snälla föräldrar, låt dem slippa! Sen är det lååångsamma ekipage bestående av en man och ett antal kvinnor i varierande åldrar som blockerar framfarten när en kommer med stridsvagn varuvagn. Kvinnor vill ju alltid klämma och känna på alla varor.

Tyg med ögon

Ett mysko tyg som väldigt bra illustrerar hur jag kände mig på lampavdelningen.

Kvinnorna Anna och jag skötte oss ganska exemplariskt fram till lampavdelningen. Där fick vi nästan utbrott båda två. Jag menar, hur jävla svårt kan det vara att ha alla glödlampor samlade på ett och samma ställe samt förklarande skyltar??? Tanter som jag är fortfarande kvar i watt och vet inte ett dyft om lumen, led och allt vad det nu heter. Jag hade behövt köpa minst tio glödlampor – jag köpte inte en enda. Det lär sluta med att jag sitter här i mörkret och lyser med ficklampan i mobilen när jag ska läsa en bok. Dåligt!!!

Nåt eftermiddagsfika hann vi inte med idag. Kanske var blodsockernivåerna därför lite låga. Men jag har i alla fall köpt tomatsoppa som jag ska värma och äta om en stund. Jag hoppas att det finns bröd hemma. Det glömde jag kolla. Nåt som också glömdes här var en tröja och en rullgardin, så jag ska messa Anna och berätta det. Sakerna får levereras en annan kväll. Kaffe har jag kokat mig, men det blev erbarmligt klent. Ja, ja det kanske ska ätas söndagsmiddag här…

Tvätten ska hängas, men sen tänker jag försöka läsa ut min bok på gång innan kvällens säsongsstart (andra säsongen) av brittiska Happy Valley klockan 22 på SvT 1. Sen lär jag väl stupa i säng med min onda kropp som har trampat runt på IKEA idag.

Jag hoppas att du som läser min dagbok har haft en bra helg! Du får gärna skriva en rad eller två i en kommentar och berätta.


Jag lämnar dig med en bild
från det ljuva sextiotalet. Fotot är taget av min pappa, platsen är Eksjö och den uttråkade ungen på bilden är jag. En skulle kunna tro att jag befinner mig på IKEA, men jag är alltså i Eksjö och väntar, väntar, väntar på att det ska bli besökstid på lasarettet så mamma kan komma ut och träffa sin dotter. På den tiden fick nämligen inte barn komma in på lasarett och besöka sina inlagda föräldrar.

Jag är uttråkad i Eksjö

Under det ljuva sextiotalet var jag ibland uttråkad i Eksjö.

 


Livet är kort. Ibland är det roligt att bli uttråkad – i alla fall att se bilder efteråt på eländet.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Krämpor, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndagen den 4 september 2016: Ut på tramp

 1. imsevimse skriver:

  Vilket fint foto på dig! IKEA undviker jag som pesten, alla andra storbutiker också. Orkar inte handla på såna ställen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Min pappa tog en hel serie foton på mig. På alla är jag igång och glad, men sen verkar det som om jag fick nog… 😆

   Jomen ibland har en inget val. IKEA har billiga och bra saker. Jag tycker att det är värre med stormarknader där en kan handla mat… 😮

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.