Fredag kväll den 2 september 2016: Vitlöksfrossa


 Kära dagbok…


Vad gör en en kväll när en träffar sin Fästmö,
men båda är för trötta för att laga mat? Tja en och annan idé fanns ju… Mia Marianne och Per Filip kan det bli tidigast söndag. Och ärligt talat… Nja… inte riktigt min grej… Men fascinerande att de fortfarande är still going strong!

Mia Marianne o Per Filip

Wow! Still going strong! Nåt att lyssna på under en helg med sin kära. Eller..nja…


Jag hade suttit stilla och arbetat hela dan, 
men Anna hade varit ute och marscherat. Trots det lockade jag ut henne på fredagskvällen – det var ju så himla fint väder!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Vi traskade bort till Food Court Gamla Uppsala för att äta. 
Trevligt bemötande fick vi, som alltid. Och som alltid var såväl vinet som whiskyn jag ville ha slut. Tur att det fanns bra alternativ. Stället har annars blivit ett riktigt dagis. Var och varannan hade med sig minst en unge som lät på ett eller annat sätt. Inte precis det en trött arbetare vill lyssna på en fredagskväll…

Vi grundade med vitlöksbröd, oliver och aioli och fortsatte sen med spett, potatis/pommes, béarnasiesås och tzatziki. Till att runda av med blev det kaffe, whisky och en köttbulle chokladpralin. Jag lovar att vitlökssmaken fanns kvar i käften i morse efter frossan!

Detta bildspel kräver JavaScript.


Vi rullade hem vid 21-tiden, mätta och belåtna. 
Sen hamnade vi i horisonatlläge framför Grantchester på TV:n och efter det i sovrummet. En alldeles perfekt, vitlöksfrossande fredagskväll!

 


Livet är kort. Och gott.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 2 september 2016: Vitlöksfrossa

  1. annanilssonspets skriver:

    Detta artistpar har jag faktiskt fikat med… Min pappa var ju kantor, paret skulle uppträda i pappas kyrka och han ackompanjera, de var hemma hos oss, i min barndom.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.