Pianostämmaren


Ett inlägg om en bok.


 

PianostammarenStefan Tegenfalks (grattis två dar i efterskott på 51-årsdagen!) böcker upptäckte jag förra året. Jag läste Vredens tid och Nirvanaprojektet och fick sen inte tag i Den felande länken, den avslutande delen i trilogin, förrän i år. Dessförinnan hade jag införskaffat Pianostämmaren, som är en fjärde och fristående del om poliserna Walter Gröhn och Jonna de Brugge, på Myrorna för en tjuga. Denna den fjärde delen kom ut 2012 och stod oläst i nästan ett år i min TBR-hylla*. Idag vid lunchtid läste jag ut den.

Jonna de Brugge söker sina rötter – sina biologiska föräldrar. Detta sökande efter sanningen kopplas ihop med ett pågående fall. En tonårstjej hittas mördad. Mördaren har använt en stämgaffel på tjejen. Under jakten på den skyldige/a blir en efter en misstänkta. Tonårstjejen Linnea, till exempel. Hon är en sån som drar till sig bråk. Det polisen inte vet, men läsaren känner till, är att Linnea är mobbad i skolan. Dessutom är hon en väldigt duktig pianist. Hennes föräldrar, däremot, lyser med sin frånvaro och verkar inte känna till varken det ena eller det andra, som att Linnea har ett självskadebeteende. Kan mobbningen vara ett mordmotiv? När ytterligare ett ungt mordoffer hittas trappas jakten upp. Men vem är ärlig och vem är det inte? Och varför berättar inte Linnea allt?

Det här är en brutal bladvändare! Jag är så glad att jag hade helgen på mig att läsa den, för jag slukade den på två dar trots att jag också hann med att göra annat i form av både nytta och nöje. Boken är riktigt spännande och personteckningen av framför allt Linnea känns så på pricken att jag ser tjejen framför mig. Spänningen håller i sig till slutet och när inte ens en sån van deckarläsare som jag har nån som helst aning om vem mördaren är… då är det bra. Riktigt bra.

Toffelomdömet blir det högsta. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


*TBR-hylla = To Be Read, hylla med ännu olästa böcker

 


Livet är kort. Tack för att det finns så många bra böcker!

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.