Två fall av ”göra fel”: Internt i cyberspace och kontroll av borttaget organ


Ett tisdags-hatiskt inlägg.


 

Jag lyfter två ”fall” av göra fel – sånt som inte är mina fel – här:

 • Internt mejl

  Internt mejl existerar inte varken i cyberspace eller i offentlig verksamhet.

  Uppenbarligen är det nån sorts problem inom länets psykiatrivård. Lokalblaskan har påtagit sig rollen som granskare.* I morse gick tidningen ut med en artikel vars rubrik påtalade att chefen för den kritiserade vården har gått ut med ett internt mejl till sina anställda. Ett internt mejl till sina anställda, folk som jobbar i en offentlig verksamhet…

Två saker ser jag som fel här:

 1. Lokalblaskan skriver om interna mejl… jag trodde mejl är elektronisk post som flyger i cyberspace, inte i det egna rummet, så att säga.
 2. Internt mejl i en offentlig verksamhet… nej, det finns inget som heter så! Möjligen kan brev/mejl/handlingar skyddas från offentligheten om det handlar om sånt som patientsäkerhet och sekretess. Det här mejlet handlade om att bemöta kritik från media.

 

 • Brev från sjukhuset

  En icke samkörd påminnelse. Fel igen!

  Idag fick jag brev igen från Sjukstugan i Backen. Sjukstugan i Backen ansvarar nämligen inte enbart för länets psykiatriska vård utan även om den somatiska (kroppsliga). Fast så stor koll verkar de inte ha. Varför skulle de annars skicka ut inte bara en kallelse utan även en påminnelse om att jag ska kontrollera ett organ som är bortopererat – av Sjukstugan i Backen?! Men hallå! Hur svårt kan det vara att samköra patientregister och journaler?! Mottagaren av såna här brev kan faktiskt bli jävligt ledsen. Själv blev jag förbannad.

 

*Media granskar inte av välgörenhet – all journalistik handlar om att tjäna pengar. Ibland handlar det om att journalisterna vill bli kända också, dock inte här, skulle jag tro.

 


Livet är kort. Vissa fel är mindre OK att göra än andra.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Diskutabelt, Krämpor, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.