I stället för dig


Ett inlägg om en bok.


 

I stället för digDet gick ju inte att låta bli att läsa den uppföljande Brantevikdelen av Sofie Sarenbrant, I stället för dig, efter att jag läst Vecka 36. Även om mitt intresse för del ett var ljummet ville jag ändå veta hur det skulle gå. Lika trevande börjar författaren den här delen, men slutet… Jag har insett att sluten, summeringen, är författarens riktiga styrka! Också denna bok köpte jag när Fästmön och jag var på året loppistripp till Emmaus i Gryttby i juni.

Det har gått 16 år sen händelserna i Vecka 36 utspelade sig. Agnes födde sin son i fångenskap och han togs ifrån henne. Hon såg honom aldrig mer, men hon överlevde. Nu lever hon tillsammans med dottern Nicole och maken Tobias i Bromma. Men nåt konstigt är på gång med såväl Nicole som Tobias, inser Agnes. Och plötsligt inser Agnes att det är många från det förflutna som har sökt sig till Brantevik igen. Nicole har till exempel gjort det för att ta reda på sanningen om sin bror. Tobias, däremot, ljuger.

En sedvanlig trevande början mynnar ut i ett spännande slut som bland annat omfattar en jakt mot tiden. Slutet är inte det jag tror att det ska vara utan bättre! En oväntad twist gör att den här boken får högre omdöme än den första delen, tycker jag.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.