Vecka 36


Ett inlägg om en bok.


 

Vecka 36Sofie Sarenbrants böcker har jag märkligt nog läst framifrån och bak – serie- och delmässigt sett. I början på sommaren åkte Fästmön och jag på vår årliga resa till Emmaus i Gryttby. Där fyndade jag Sofie Sarenbrants båda böcker i Brantevikserien. I morse läste jag ut den första delen, Vecka 36.

Två par och tillika goda vänner har firat en rätt trist semestervecka tillsammans i Brantevik. Tjejerna i paren är båda höggravida. Men sista kvällen går paren ut till hamnkrogen för att delta i karaoken. Mellan det ena paret blir slitningarna tydliga när killen dricker för mycket och flirtar med en servitris, medan tjejen går hem. Problemet är bara att tjejen inte går hem. Hon försvinner… De kommande dagarna jagar polisen förövaren. Ingen vet om tjejen ens lever. Det är en tuff tid för såväl maken som vännerna. Försvinnandet slås upp stort i media, som naturligtvis jagar de närstående. Så hittas en död kvinna – med uppskuren mage…

Det här är väl inte precis författarens bästa bok. Det jag emellertid gillar med den är att storyn har en spännande och annorlunda twist. Tyvärr tar det lite lång tid innan jag inser att det faktiskt är just annorlunda. Samtidigt räcker detta inte till nåt högt omdöme. Kanske omvärderar jag när jag nu direkt hoppar på den den uppföljande delen, I stället för dig.

Toffelomdömet för den här boken hamnar på medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Familj, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.