Fredagen den 19 augusti 2016: Intensivt jobb och flams – med ödmjuk tacksamhet


 Kära dagbok…

 

Tejpad kontorsdörr

Varningsskyltat och tejpat. Så kan en finna sitt kontor när en kommer tillbaka från semestern.

Straffet en får när en är borta från mitt arbetsplats på semester lite för länge i kollegornas tycke kan se ut som på bilden: ens kontor blir varningsskyltat och tejpat. Naturligtvis är allt på skoj och det vet säkert kollegorna som återvänder på måndag. Bilden speglar bara stämningen på min arbetsplats – rå, men hjärtlig. Jag slås varje dag av hur många på mitt jobb som är väldigt lika mig – eller tvärtom. Understundom jobbas det intensivt och ofta under tidspress. När allt är avklarat tillåter en sig en stunds skämt och flams – innan det är på’t igen. Jag gillar verkligen högt tempo. Tidigare tror jag bara att jag blev stressad. Nu blir jag lite stressad, men mest stimulerad. Och så njuter jag av den höga kompetensen runt omkring mig på jobbet.

Bulle

Det blev gemensam bullfika i morse.

För egen del innebar förmiddagen både intensivt jobb och flams. Höstens första utgåva av mitt nyhetsbrev skulle ut klockan tio. Jag filade och pillade in i det sista. Eftersom jag är något luttrad av vissa system OCH för att det inte går att tidsinställa publicering, var jag lite nervös att det jag hade förberett igår innan jag sprang (nåja…) till naprapaten var försvunnet. Det var det inte, som tur var! Då slapp jag göra om och kunde i stället ägna mig åt att faktiskt lägga till text. Det känns bra att kunna gå ut med riktigt aktuell information! En timme före publiceringen samlades ett trevligt gäng i vår fikahörna för att gemensamt mumsa på fredagsbullen. Dagens samtalsämne var sport, av nån OSutgrundlig anledning. Jag försökte styra över på för mig mer tilltalande ämnen, men lyckades inte helt. Däremot tycker jag att det är roligt att såväl chefer som kollegor från andra håll i huset är med och fikar. Blandat är så bra!

På lunchen hasade Mary Queen of Floods och jag över till Rullan. Det är skönt att ha en jobbarkompis som en kan ventilera med – tycker vi båda två. Mary är dessutom väldigt trevlig och sa många positiva saker om personen mig idag! Min chef verkar också nöjd med mina insatser. I morse hintades det att vi kanske ska ta avstämningssamtalet inför provanställningens upphörande lite tidigare. Och så fick jag veta att det är väldigt sällan en provanställning inte går över i en tillsvidareanställning. Det tar jag till mig och blir glad och tacksam för!

Under resten av dan blev det en del finputsning av såväl webbplatsen som kommunikationsplanen. På tisdag ska jag ju presentera båda vid stabsmötet, så de bör ju vara så bra som möjligt.

Turkisk yoghurt med honung

Turkisk yoghurt och honung mot halsontet.

Jag känner mig fortfarande lite halvhängig, men bekämpar infektionen med C-vitamin och Mucoangin, som jag hittade i min medicinlåda. Dessutom kom jag på igår kväll att jag ju kunde ta lite turkisk yoghurt med honung på. Honung innehåller propolis och det är nyttiga grejor, lärde jag mig av ett gammalt ex! Mamma ringde och undrade hur läget var och då hade jag nästan somnat i bästefåtöljen. Yoghurten och honungen fick mig att piggna till! Jag mumsade framför TV:n och Agatha Raisin. I kväll blir det mer av såväl honung som TV, för då går andra avsnittet av Saknad, aldrig glömd. Tyst vittne spelar jag in och det får jag titta på vid annat tillfälle – i morgon ska jag ju på kräftskiva.

Bokbyte blev det i morse när jag läste ut boken om de skånska tanterna och grabbade tag i en historia om ett mord på en same. Tove Alsterdal upptäckte jag i våras. Den upptäckten ledde till att jag införskaffade ytterligare en av hennes böcker i juni, fyndad på Röda Korset.

Akutbjällran och I tystnaden begravd

Bokbyte i morse från skånska tanter till mordet på en same.

 

The Wanted zin

Zyndigt gott zinfandelvin.

Fredagskvällen blir lugn. Det är bra på TV, som sagt, och jag har bra att läsa. I kylen står en ostbricka för en person och ovanpå spisen en halv flaska zinfandel. Jag har insett att jag har börjat unna mig väldigt många saker, för många säkert i somligas ögon. Samtidigt är det många saker i min närvaro som helt enkelt är utslitna eller slut och behöver bytas ut. Det är så mycket lättare att göra det när en får lön varje månad. Kanske blir det premiärstrykning med nya järnet i kväll om jag orkar, för jag tvättade härom kvällen. Ett nytt strykjärn är ju inte sånt en precis kan åka och köpa bara så där när en inte har nån inkomst. Mitt nya täcke är underbart varmt och skönt nu när det har blivit kyligare, men en varmare jacka än tröjan jag använder just nu står härnäst på tur att inhandlas.  Jag är ödmjukt tacksam för det jag har kunnat skaffa hittills!


Jag önskar DIG en trevlig helg med såväl återhämtning, om du är ledig, och roliga aktiviteter!

 


Livet är kort. Livet är en gåva som aldrig kan köpas oavsett om en uppbär lön eller inte.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredagen den 19 augusti 2016: Intensivt jobb och flams – med ödmjuk tacksamhet

 1. KaxiMaxi skriver:

  DU är värd det! Ja och mycket mer, för du kämpade mer än många kan förstå!

  KRAM

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är inte helt lätt att tänka så. Jag har fortfarande… skuldkänslor. Men att jag kämpade mer än nån kan veta och förstå är sant.

   Tack för dina ord! ❤

   Gilla

 2. lisa skriver:

  Önskade att jag också kunde äta kräftor! (skaldjurs allergi). I morgon har vi i stället surströmmings fest. Mums!! Potatis, mjukt tunnbröd, (KLÅDDA, som vi säger i Norrbotten), surströmmingen, och hackad lök…Mmmm…Och västerbottens paj på det. Men, har undrat många gånger när ”någon eller några” missunnar Dej saker, var kommer det fram? Jag tar fram skämskudden när jag hör sånt. Huur fan kan någon ha åsikter om andras leverne?? En sån människa måste ju må riktigt dåligt själv?! Och det är väl självklart att jobbet är ditt, när prov anställningen är slut, du verkar vara mycket kompetent. Tror inte ens att jag behöver hålla tummarna den här gången! Och håller tummar att du inte blir värre förkyld än Du redan är!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Å nej, så synd med skaldjursallergi! Tur att surströmming går bra. Det kan inte jag äta, men jag har provat. Det var helt OK att äta, det var lukten jag inte kunde sitta i efter ett tag.

   Jag har fått kommentarer och mejl där det sägs att jag skryter. När jag var arbetslös fick jag så många synpunkter på mitt sätt att leva, det jag skrev om på min gamla blogg. Men eftersom det var åsikter från folk som inte känner mig eller ens har träffat mig i verkliga livet hade de naturligtvis inte hela historien. Den har bara jag. Jag har också haft åsikter om andra, det har vi väl alla lite till mans/kvinns. Men idag behåller jag dem för mig själv om de inte är positiva. Skillnaden mot nu och då är emellertid att de människor jag omger mig med nu är mest goa människor.

   Vi får se hur det slutar med anställningen, men jag blev lite mer hoppfull idag. Infektionen beter sig underligt. Rätt som det är nyser och fryser jag som i feber, nästa stund mår jag OK. Den vill liksom inte komma fram. Tack för att du håller tummarna för att den stannar borta! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.