Fångade


Ett inlägg om en TV-serie.


 

I kväll, lite senare än sedvanlig deckartid, var det premiär på SvT1 för en isländsk serie i tio delar, Fångade. Jag har inte sett alltför många isländska serier, så jag slog mig ner för att titta, spänd och lite förväntansfull trots att jag tycker att tio delar är minst fem för många.

Fångade

Spänning och snöstorm på Island i kväll i TV-rutan.


Först en gammal, otäck historia, sen… ett lik i nutid.
En torso hittas i vattnet utanför en stad på Island. Det råder ingen tvekan om att det är ett styckmord, alltså. Men samtidigt drar en snöstorm in och stan blir isolerad. Brottsplatsteknikerna från Reykjavik kan inte komma fram. Det blir lokalpolisen – en polischef och två poliser – som får utreda fallet efter bästa förmåga. Väderleken blir snabbt sämre och paniken är nära. Vart ska alla människor från färjan ta vägen? Det är nämligen bland dessa mördaren finns, tror polisen.

Det här var en riktigt rafflande inledning. Snöstormen, som hindrar framkomligheten, men som också försämrar sikten, gör sitt till. En kan inte påstå att jag längtar till vintern. Fin vinjettmusik, bra skådespeleri från såväl vuxna som barn. Jag tänker INTE missa fortsättningen! Det är ju en mördare lös…

Toffelomdömet blir det högsta! Det här var en väldigt stark början.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort. Snö är inte roligt.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.