Loppistripp: Smaklöst men skoj på Helping Hand


Ett sköj inlägg.


 

Eftersom jag var så nära slank jag in på Helping Hand efter fyndshoppingen på Jysk. När jag var arbetslös hände det ofta att jag besökte secondhand-affärer och loppisar och bara strosade runt för att få fylla på med intryck. Nu har jag inte samma behov, men jag kan ändå tycka att det är vansinnigt trevligt och kul att besöka den här typen av affärer. Idag låg emellertid betoningen mest på kul – och väldigt smaklöst. Redan i begynnelsen, vid ”konsten”, började det. Vad sägs om denna Hötorgskonst i kombo med självaste mr Uljanov a k a Lenin?!

 Gråtande barn och Lenin

Gråtande barn en masse och Lenin… Vad har de gemensamt?


Bland prydnadssakerna 
kan en ofta hitta både fina och roliga saker. Idag såg jag ett fint litet (ask)fat i vitt, svart och guld för 25 kronor, men det fick stå kvar. När jag såg den här prällen (?) tappade jag nämligen hakan… (OBS! Figuren följde INTE med mig hem!) Det är ju lite religiöst på Helping Hand, men jag undrar om nån köper denna.

Prästfigur

Prälle eller?


Nästa makalösa/smaklösa tingest 
var en mugg som jag allvarligt övervägde att köpa och ge bort till nån som behöver få känna sig uppskattad. Men 20 spänn skulle jag aldrig betala för denna, skulle du???

Mugg U R  the best

”U R the best”… ja, jag veeet!


När jag vände mig om 
misstänkte jag genast att nån hade försökt vara lite rolig. Nån som tycker att fruar pratar för mycket? Möjligen kan jag tänka mig att bokstaven Y saknas… Den som tänker helt igenom engelskt på ordkombon inser dessutom att Mrs Prat betyder Fru Idiot, ungefär..

Mrs Prat

Kombinationen Mrs och PRAT gjorde mig misstänksam.


Den enda jag nästan ångrar
att jag inte inhandlade är förstås… en bok. Men samtidigt har jag ju rätt många böcker (underdrift!) och dessutom gillar jag inte att baka. Tur att en kan KÖPA godis och kakor!

Boken I want chocolate cake and I want it now

Vilken underbar titel på boken ,”I want chocolate cake and I want it now”!

 


Livet är kort. Chokladkakor är gott. 

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.