Saknad, aldrig glömd


Ett inlägg om en TV-serie.


 

Plötsligt är det TVÅ spännande brittiska serier som går nästan samtidigt på fredagar! Jag har ju tjatat länge om att jag saknar fredagsdeckare – nu har jag fått så jag tiger. Eftersom den ena gick på TV4 spelade jag in den. I stället tittade jag på premiäravsnittet av Saknad, aldrig glömd, en serie i tre delar från 2015 som SvT1 visar.

Saknad aldrig glömd

Karaktärerna Cassie Stuart och Sunny Khan gräver i ett mordoffers förflutna på fredag kväll.


Under ett källargolv hittas skelettdelar. 
Huset har funnits länge, men benen är väl bevarade. Ett gediget polisarbete och rättsmedicinskt dito gör att offrets identitet fastställs. Det är kvarlevorna efter en försvunnen 17-årig kille som har hittats. Eftersom han har ett hål i huvet är det ett mord. Tack vare en upphittad dagbok lyckas Poliserna Cassie Stuart och Sunny Khan ta sig framåt i fallet, trots att det är 39 år sen killen försvann. Bland annat hittar de namn och telefonnummer. Men ingen av personerna de söker upp vill minnas den döde Jimmy…

Det här är brittisk kriminalserie när den är som bäst! Det behövs inga tio delar, här ska det 39 år gamla fallet klaras av på tre avsnitt. Och det tror jag! De utredande polisernas arbete går raskt framåt, trots att mordet skedde för så länge sen. Det gör att det aldrig blir segt och tråkigt, trots att avsnittet är långfilmslångt (en och en halv timme).

Toffelomdömet blir det högsta!

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort. Britterna kan göra bra TV-serier, helt klart!

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Saknad, aldrig glömd

 1. lisa skriver:

  Ännu en spännande engelsk serie!! Är också kul att sitta och fundera på skådisarna. Var såg jag henne eller honom sist. Flera som jag kände igen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Visst var den bra?! Ja, lite sån är jag också. Tänk att han som var polis i en äldre serie nu är en skummis i denna, till exempel. Det blir liiite fel, men…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.