Onsdagen den 10 augusti 2016: Önskelistigt och piffigt


 Kära dagbok…

 

Regnbågsfodral av getskinn till mobilen

Det enda som jag är riktigt nöjd med hittills efter nätshoppingen från Telia är regnbågsfodralet av getskinn till nya mobilen.

Frustration är mitt nya mellannamn. Besviken på mig själv för att självkänslan dalar för tillfället så att jag inte ens vågar försöka. Det blev en hel del törnar igår, men om dem vill jag inte skriva fullt ut och helt öppet utan bara för mig själv. Jag kan bara säga att det är tur att det finns goda vänner och kollegor som är omtänksamma och som ställer upp. Att teleföretag lovar kunder saker som de inte sen kan hålla är tyvärr inte ovanligt idag. Men jag hade faktiskt högre tankar om Felia Telia. NK* fick igång nya mobilen i kväll och då får jag dessvärre dras med Telia i ytterligare två år… Jag hoppas att de inte gör fler misstag. Under tiden funderar jag på om jag ska gå vidare med en anmälan eller inte…

 

 Önskelista 10 aug 2016

Dagens önskelista.

Jag försöker ta en stund då och då för att kolla strykjärn. En sån som jag måste bara ha ett strykjärn. I morse provade jag det gamla järnet och som om F*n själv hade flugit i det blev det varmt. Lite grann. När jag sen höjde temperaturen till tre prickar blev det inte varmare. Så ett nytt järn måste införskaffas. Jag tänkte ta lördagen till det, för efter den hemska nätshoppingen hos Felia Telia känner jag att jag vill ligga lågt och besöka fysiska butiker. Passar bra dessutom när jag även behöver köpa underlakan. Jag vill klämma och känna på kvaliteten och kolla så att jag verkligen köper rätt färg. Nu har jag liksom blivit lurad och bränd en gång för mycket.

 

Kräftljus

Kräftlyktor och kräftmåne saknas ännu.

Sen behöver jag helt klart ägna mer tid åt familjen. Men det är så svårt, jag är ju på jobbet fem dar i veckan till klockan 16.30 och sen är det ofta så att jag, precis som alla andra, behöver handla, städa, tvätta, äta, slappa… Min mamma mår inte bra och jag önskar att jag hade närmare till henne. Fästmön har jag fysiskt nära till numera, men det är ändå svårt att hitta tillfällen att ses. Igår blev det i alla fall en liten stunds samvaro och så har vi bestämt att ha kräftskiva lördagen den 20 augusti. Det är bra att ha nåt att se fram emot. Kräftor och hattar är inköpta, men kräftlyktor eller i vart fall en kräftmåne i papper måste inköpas.

 

Broccoligratäng ris vegetarisk gryta fisk

Lite broccoli- och gorgonzolagratäng, ris, fisk och vegetarisk gryta.

Dagens lunch blev en utflykt till Värdshuset Liljan. Jag lät R välja ställe idag, för det kom till min kännedom att det är R:s födelsedag. Då ville jag bjuda på lunch och det fick jag. Värdshuset ligger ganska nära jobbet, men bil behövs ändå om en ska hinna. Där serverades buffé, inte lika stor som på Heat, fullt tillräcklig ändå. Där fanns kötträtter, fisk och vegetarisk, salladsbuffé och kaffe och sockerkaka med hallon. Mycket gott, rikligt och bra variation och väl värda det lite höga lunchpriset 95 kronor. För mig som inte äter middag på kvällen utan bara smörgås var det suveränt. Ögat ville naturligtvis ha mer än magen vid tallrik två. Detta innebar att jag fick lämna potatisen, men den goda broccoli- och gorgonzolagratängen åt jag upp!

På jobbet har jag tragglat med några texter till intranätet, men jag har också sysslat lite med relationer. Det här med kommunikation är svårt, som sagt. Tur att de flesta av oss agerar vuxet i det sammanhanget. Sen barnslade jag mig med fikahörnan. En av gårdagens fikagäster tyckte inte att jag hade piffat tillräckligt, men R vidtalade vaktis på mitt uppdrag och förhoppningsvis kommer det nånting ytterligare till vår hörna. Idag levererades frukt till jobbet. Eftersom det fortfarande är så få i tjänst får vi som jobbar äta/ta desto mer av detta. Jag tog lite frukt till bordet på mitt kontor liksom till ”fikabordet”. De röda och granna äpplena tycker i alla fall jag piffar upp arkivskåpet som fungerar som bord.

Äpplen plastväxt ljus

Ljuset och plastväxten har kompletterats med röda äpplen i en skål.


Mobilinstallationen har gått bra 
och jag har även gjort en ny säkerhetskopia, uppdaterat systemet, hämtat Bank-ID etc. En del appar blev jag tvungen att logga in i igen och då gällde det att anstränga hjärncellen så att jag kom på lösenorden. Det enda som sket sig var skyddsfilmandet. Först blev det så bra, men sen skulle jag ta bort nåt skräp som fastnat på insidan – och då blev det… inte så bra. Därför blir den tur till Stormarknaden (INTE Teliabutiken!) i morgon för att inhandla ny skyddsfilm. Det är tur att en har lön. NU ska jag in i duschen, ba! 


*NK = Närmaste Kollegan på mitt förra jobb

 


Livet är kort. Äntligen har jag en ny och fungerande mobil. 

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.