Morden i Midsomer: Harvest of souls


Ett inlägg om en TV-serie.


 

En kan väl säga att sommaren är slut, nurå. I kväll visade SvT nämligen säsongens sista långfilmslånga avsnitt av Morden i Midsomer, med undertiteln Harvest of souls. Min ilska och frustration hade lagt sig något tack vare en god vän, så jag bänkade mig för att kolla – utan godis…

Morden i Midsomer

Karaktärerna Charlie Nelson och John Barnaby jagade mördare i fiktiva Midsomer för sista gången den här säsongen i kväll.


I kväll var det dags för en årlig skördefest. 
Detta innebar ett besök av ett gäng våghalsiga ryttare. Ägaren till en ridskola blir ihjältrampad av sin egen häst och då måste Nelson och Barnaby reda ut en gammal fejd. Fejden involverar svek och kärlek, förstås. Den här gången är det också barn som kommer i kläm och faktum är att slutet på mordhistorien är väldigt sorgligt. Men först tas ytterligare ett par människor av daga. Barnaby och hans familj planerar att fara på en semesterresa när fallet är löst. Frågan är vad som händer med hunden Sykes då.

Säsongsavslutningen av Morden i Midsomer började lite segt, men slutade bra. Toffelomdömet blir därför rätt högt. Och nu kan vi längta efter nästa sommar och fler Midsomermordgåtor.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort. Mördandet i Midsomer tar aldrig slut.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.