Säsongsstart: Tyst vittne


Ett inlägg om en TV-serie.


 

Den brittiska serien Tyst vittne har nu inne på sin artonde eller nittonde säsong. Det är lite svårt att veta eftersom det är TV4 som sänder den och kanalens webbplats lämnar ett och annat att önska (läs: skitdålig) vad gäller informationen om de olika programmen. Men på fredagskvällen bänkade jag mig för att se det första av fem avsnitt.

Tyst vittne

Nikki Alexander är numera huvudkaraktären i Tyst vittne.


Borta är Sam Ryan, professor Dalton och Harry Cunningham.
Numera är det karaktären Nikki Alexander som har huvudrollen. Nikki hamnar i blåsväder i det första avsnittet när hon får hand om obduktionen av vad som verkar vara ett självmordsoffer. När hon hittar en klocka nerkörd i personens svalg inser hon att det i stället är mord. Dessutom påminner mordet om ett annat dödsfall som klassades som självmord. Hon kan inte låta bli att gräva sig bakåt i tiden och andra fall som också påminner om detta. Snart blir hon själv misstänkt men får dessutom också mördaren efter sig.

Jorå, det är fortfarande spännande och kusligt, men jag känner också att avsnittet är väldigt långt. Det blir inte bättre av att TV4 bryter för nyheter, väder och sport mitt i utöver all reklam, dessutom. Totalt sett tar det två och en halv timme att se det här avsnittet vars egentliga tid troligen är under två timmar. Helt pigg och alert är jag inte under programmet.

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.