Torsdagen den 28 juli 2016: Andtäppa och bilstrul, regnbågssaker och barnmattor


 Kära dagbok…

Harskrank

Min beskyddare från igår såg till att getingarna höll sig borta från kontoret.

Den här dan kunde ju ha börjat bättre. Jag hade svårt att sova i natt på grund av värmen – inte på grund av kvällskaffet hos Fästmön (nehejda!). När jag kom hem höll sig självdödarnasomävengörandrasjuka* borta, så jag kunde slå upp portarna på vid gavel och släppa in frisk luft. Solnedgången var ett fantastiskt skådespel i orange som jag delvis såg över axeln under bilresan hem. Sen mulnade det på. Idag är det fortfarande mulet och svalt, fast klibbigt. Men det var inte vädret som orsakade den dåliga starten på dan utan två saker: andtäppa och bilstrul. (Min beskyddare från gårdagen kunde tyvärr inte hjälpa mig den här gången, för nu har h*n lämnat byggnaden.)

Det fuktiga vädret gör att jag både får hosta och svårt att andas. För att tala klarspråk irriterar slemmet mina luftrör. Att dricka vatten hjälper lite, men till sist fick jag dra i mig Bricanyl.

En annan anledning till andtäppan kan ha varit att jag ringde bildoktorn i morse och blev lite uppstressad. Jag förklarade Clark Kents** symptom – och verkstadskillen hade aldrig hört talas om detta fel! Låter ju förtroendeingivande NOT!, för sen sa han att det inte är nån fara att köra. Det som har hänt är att delar av displayen i bilen inte fungerar. Hastighetsmätare och bensinmätare samt kontrollampor fungerar, men inte klockan och termometern för utetemperatur. Klocka och termometer kan jag leva utan. Det som skulle försvåra min tillvaro som bilförare är om hastighetsmätaren och bensinmätaren också lägger av… Nu har jag fått verkstadstid inkl. lånebil med manuell växellåda på fredag nästa vecka. Då gör de en felsökning som kostar mellan 500 och 1 000 kronor. Om det sen visar sig att hela displayen måste bytas… Tja, då får jag var extra tacksam att jag har ett jobb med en bra inkomst. To be continued, alltså…

Display

Delar av displayen fungerar, men inte klockan och termometern till höger i bild. (Bilden är inte nytagen.)

 

Plingare

Pling på dig, du!

Det var betydligt behagligare att jobba idag. Men det är väldigt lugnt på jobbet den här veckan. Så där farligt lugnt att en blir halvt hispig när det dyker upp akutsaker. Igår fixade jag iordning en text samt redigerade sidor i intranätet. Idag har jag fortsatt med en del intranätjobb och försökt vara behjälplig med lite support här och var. Så att vår receptionspersonal ska kunna sitta vid sitt ordinarie skrivbord och jobba medan det är lugnt med besökare fixade jag en plingare. Jag visste att jag hade sett en sån hos ett av avdelningens team. Teamets medarbetare var vänliga nog att låna ut den och därmed kan vi leka Fawlty Towers. Jag skulle väl kunna vara Basil, dårå, eller möjligen Manuel så nu kan receptionen bemannas på lite distans, typ två meter. Som tack för plingaren ska jag/vi få låna en kattbur modell större till flytten. Och som tack för lånet av buren svänger jag förbi centralen i morgon bitti och hämtar upp pendlaren med bur före jobbet. Tjänster och gentjänster!

Mobil o kaffemugg

Jag är alltid gay and proud på jobbet genom att min jobbmobil får bo i ett regnbågsskal.

Och nej, jag har inte glömt att det är Pride den här veckan i Stockholm. Men i år blir det inget prajdande alls för min del. Det är tio år sen jag senast missade Pride och det var när min pappa dog. I år är det betydligt roligare skäl: jag har ett jobb och jobbar, yngsta bonussonen fyller år och Anna flyttar. Därför har jag utkrävt täta rapporter av en kollega som ska dit. Rapporterna kommer per foto via Instagram. Hur klarade vi oss utan sociala medier förr i tiden???

På lunchen roade jag mig i alla fall med att äta vegetarisk pizza – den har ju nästan regnbågens alla färger. Så mycket blått och lila är det förstås inte, men pizzan var god i alla fall. Och en av personerna vid bordet mittemot hade en helt osannolik tischa som jag hade svårt att låta bli att apglo på. Den påminde mig om mattan yngsta bonussonen hade i sitt rum när han var liten… Tur att jag själv har sån otroooligt god klädsmak och stil… (<== ironi).

Detta bildspel kräver JavaScript.


Exakt fyra minuter innan det var dags att gå för dan
kom det där underlaget jag skulle ha fått igår eller idag. Det kom in i ett verktyg som jag inte har lärt mig och dessutom var det ett väldigt ofärdigt underlag, enligt avsändaren. Jag får se om jag kan göra nåt åt det i morgon. Då avslutar jag dan med en behandling av hälsporren, vilket innebär att jag åker från jobbet vid 14.30-tiden redan. Och på måndag är jag leeedig – jag har en semesterdag (jag funderar på att ta även tisdag).

När jag hade anlänt hem till New Village hopade sig molnen och strax därpå öppnade sig himlen. Snälla, låt det regna hela kvällen!!!  Jag vill se Agatha Raisin i mysigt sommarmörker i kväll! (Tyvärr ljusnade det efter nån timme, men en kan ju alltid hoppas…)

Mörka moln

Regntunga skyar över New Village.

 

*självdödarnasomävengörandrasjuka = rökare
**Clark Kent = min lille bilman

 


Livet är kort. Kelimmattor är vackrare än barnmattor.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, HBTQ, Ironi, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.