Lördagen den 23 juli 2016: En fönsterputsares dag del 2


 Kära dagbok…

 

Starköl och boken Skymningslandet

Detta var så efterlängtat framåt kvällen! Men ingen öl blev det innan jag hade klättrat färdigt och balanserat med gardinstänger.

När jag hängde den sista tvätten ur dagens tredje maskin kände jag hur jävla slut och trött jag var. Och dumt nog kände jag efter i alla leder, framför allt, som jag nu har ont i. Men skit samma – jag har nått mitt mål. Det är bara en gardin kvar att stryka och hänga upp – den till vardagsrummet. Eftersom den nyligen kom ur tvättmaskinen sparar jag detta till i morgon. 

Målet var att putsa alla mina fönster. Den här gången var jag noggrann. Därför putsades alla rutor emellan också. Inget fusk här, inte. Totalt har jag alltså putsat… 40 rutor. Visst får jag då vara lite trött och gnällig och värkig?! (<== retorisk fråga). Mest av allt är jag väldigt nöjd.

Något mer svinn har det inte blivit, fast jag höll på att krossa min fina sockerströare i celadon från Höganäs (färgen görs inte mer). Turligt nog föll den ganska mjukt på köksgolvet och fick inte ens en spricka i sig. Det var ett smart drag att inte inta nån öl innan jag hade balanserat färdigt med gardinstänger.

Jag tror att till och med mamma blev lite impad när jag ringde henne innan jag sprang in i duschen. Fästmön ringde jag också före duschen, men hon har ju sitt eget att tänka på. I morgon ska vi slänga grejor, bland annat. Flyttdagen närmar sig.

Min middag bestod av kallskuret. Anrättningen – kalkonpastrami, rökt kalkon, mimosasallad, ostknäcke, körsbärstomater och oliver –  intogs på ballen* där jag har kunnat vistas hela dan utan att besväras av rök. Däremot kände luftrören av fönsterputsmedlet, men bara lite grann. Jag lever och jag är nöjd och om jag kan gå i morgon återstår att se. Hälen luftas nu och är därmed utan tejpning.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Och vad har DU gjort idag, dårå??? Skriv en rad i en kommentar nedan! (För det är väl ingen som vill applådera mig, bara berätta om sina egna öden och äventyr, eller..? Liten applåd, kanske..?)


*ballen = balkongen

 


Livet är kort. Men helt klart ser jag ut genom alla mina rutor!

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 23 juli 2016: En fönsterputsares dag del 2

 1. Agneta skriver:

  En stoor applåd – putsa fönster är som du beskriver inte bara att putsa glasrutor, utan det är ett jädra meck med blommor och gardiner!

  Vi har ätit grillat vi, och jagat smågrabbar och ätit frukt med glass o chokladsås, och jagat smågrabbar lite till – de har mycket spring i benen de små liven 😄! Men nu har de gått/åkt vagn hem, och det är bara disken kvar.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack, tack! 😛 Jag är jättenöjd, även om det dyker upp FLAMMOR på vissa rutor så här på kvällen 👿 Har bara en gardin kvar att stryka och sätta upp, men den är fortfarande på tork efter tvätten.

   Härliga bilder på Insta av din man! (Alltså bilder som din man la ut, inte härliga bilder föreställande din man.) En riktigt ser buset och springet i den lille! Det måste vara så mysigt att ha dem nära, speciellt nu på sommaren när det går att vara ute utan att packa in sig i en massa overaller och skit sånt.

   Disk, däremot, kan en klara sig utan, men så länge jag bor ensam är det OK att inte ha diskmaskin.

   Hare gott och hälsa Soff- och grillmästaren! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.