Lördagen den 23 juli 2016: En fönsterputsares dag del 1


 Kära dagbok…


Det vet väl alla som har putsat fönster 
att fönsterputsning inte enbart handlar om… fönsterputsning… Därför gäller det naturligtvis att ladda inför det hela. Jag har laddat typ två år, om inte mer. Nu kom jag inte undan. Självklart smet jag inte från den sista laddningen av mig själv…

Detta bildspel kräver JavaScript.


Hum ja… Det vore inte helt fel
att typ läsa en bra bok hela dan idag, men… Nu har jag börjat och det finns ingen återvändo. Det som händer när en putsar fönster är att det ena leder till det andra. Eftersom en måste plocka bort alla sina krukväxter – 46 stycken för min del – från fönsterbrädorna skräpar en ner. Det handlar dels om att en kanske klipper bort döda saker från växterna, dels att friska saker lossnar. Tja, fönsterputsning leder till ett visst svinn. Eller SVINEN, som jag hade skrivit på Instagram. Jävla autocorrect! Tur att min kära Fästmö är observant och korrigerar mig med fina piktogram, läs: emojis.

Förutom att en grejar med växter ska gardiner plockas ner, tvättas, strykas och hängas upp igen efter putsningen. Det är i såna lägen en önskar att en vore en giraff med bläckfiskarmar.

Men fint blir det och jag blir nöjd och glad. Dessvärre är det slut på den här frukostrasten nu. Det är dags att hänga tvätt och därefter ta itu med fönstren på framsidan av huset…

Detta bildspel kräver JavaScript.


To be continued…

 


Livet är kort. Mina fönster på baksidan är sååå rena nu!

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Personligt, Sociala medier, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.