Torsdagen den 21 juli 2016: Låtsas som det regnar… eller faktiskt dyka ner i strukturen


 Kära dagbok…

 

Vatten mot blå himmel

På SLU kunde jag låtsas att det regnade idag.

Igår kväll var jag rätt slut i rutan efter alla webberier. Jag satt på ballen* och åt mackor och läste, men det var otroligt hett där. Markisen är en av världens bättre uppfinningar sommartid. (Ingen grillade, skönt nog, men nån åt helt klart skaldjur….) Ärligt talat börjar det kännas tufft att jobba när ”alla andra” har varit, är eller ska vara lediga. Jag åkte till systeruniversitetet och svalkade mig lite idag, faktiskt… I Kunskapsparken hade de flera vattenspridare påslagna. Barnslig som jag är, så… ja, du får gissa resten. Blöt? Ja, men det var ju bara vatten!

 Gula blommor

GuRt är inte alltid fuRt, men jag är glömsk. Förlåt, älskling!

Fästmön återinträdde i de arbetandes led igår med att anlända försent. Det gäller liksom att informera om schemaförändringar, inte bara skriva nya tider, tycker jag. Men… jag vet… kommunikation är svårt. Den stressiga inledningen plus att min kära behövde låna verktyg gjorde att jag åkte och hämtade henne vid arbetspassets slut. Tyvärr var inte nödvändigheter medtagna, så jag skjutsade Anna till Himlen. Anna påminde mig om att hon faktiskt hade namnsdag, nåt jag aldrig brukar glömma. Men se det gjorde jag igår… Det är ett tecken på att

”det är mycket nu…

Huset bredvid med öppet fönster

De DÄR uppe kan öppna, men inte vi som har kontor på lägre ner…

Jag är väldigt glad att jag har ett synnerligen svalt kontor. Det gör det faktiskt fysiskt uthärdligt att jobba just nu. Jag pallar att dyka ner i strukturerna på såväl externwebb som i intranätet. Men det är råddigt, det är det… Tur att det finns duktiga medarbetare här som gör bra saker och som utöver att de tänker innehåll också har struktur och användarvänlighet för ögonen. Tillsammans jobbar vi för att det ska bli bättre! (Nej, jag får inte betalt av min arbetsgivare för att skriva detta.) Samtidigt… jag skulle önska att jag kunde öppna ett fönster då och då… Bara en kort stund för att få in lite luft och inte så mycket värme. Det är nog varmaste dan på länge just idag.


Dagens lunch intog jag på Logen som igår och i förrgår. 
Till viss del hade det att göra med att jag blivit lovad nånting till kaffet på maten, men inte helt. Min natur är svag fast inte så svag att jag skulle återkomma på grund av en kaka. Maten är riktigt bra och prisvärd, betydligt bättre än när jag jobbade på SLU. Jag käkade auberginegratäng med kycklingfärs och det smakade alldeles förträffligt. Min dessert fick jag med mig – i en pappersmugg och den, ja desserten alltså, inte pappersmuggen, goffade jag till eftermiddagskaffet.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Jag längtar efter att vara vid vatten, 
men Fyrisfloden räknas inte riktigt för den som är uppvuxen vid Vättern. På ballen är det bara hett just nu, trots att det blåser lite. När det har blivit lite svalare ska jag vattna mina 46 sambosar. Innan dess ska jag ringa mamma. Och självklart missar jag inte min nya favvo-serie Agatha Raisin – privatdetektiv.

Litterärt sett ägnar jag mig åt ytterligare en svensk deckare. Den går visst som följetong i lokalblaskan. Jag äger hellre boken. Mari Jungstedt skriver spännande bladvändare som går snabbt att läsa. Det andra ansiktet är inget undantag. Av totalt 372 sidor har jag 200 kvar, resten läste jag igår kväll, i morse och på lunchen. Nu har jag unnat mig två nyutkomna svenska deckare på raken. Kanske ska jag välja nåt annat härnäst, varken deckare, svenskt eller nyutkommet..? Vad läser DU just nu??? Skriv gärna några rader i en kommentar och berätta!

Det andra ansiktet och ängel bokmärke

Boken jag läser just nu.

 

*ballen = balkongen

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Media, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 21 juli 2016: Låtsas som det regnar… eller faktiskt dyka ner i strukturen

 1. lisa skriver:

  Alltså, Du läser ju böcker snabbare än en gasell jagar en hare,,,Eller vad dom nu äter…En sak jag undrat över, kommer du ihåg handlingen i alla böcker, eller bara i vissa, som jag gör t ex? En del fastnar, andra inte. Själv har jag börjat läsa Kvinnan på tåget, men går ju liite långsamt när jag vaknar med den på näsan, och får bläddra bakåt några sidor nästa kväll. Dessutom måste jag hålla undan en del veckotidningar. Vi är 3 stycken, köper varsin tidning och byter. Långsamma jag ligger aningen efter, typ 45 ligger och väntar. Måste ju hinna lösa aktuella korsord också!! Fattar inte att jag hinner jobba…John Grisham´s böcker har jag läst, och gillar. Han är advokat i grunden. Många av ”våra” deckar författare är ju journalister från början. Inte undra på att dom har uppslag.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Läsning är en prioriterad sysselsättning för mig, liksom att jobba heltid – så jag får råd att köpa alla böcker jag vill ha 😉 Visst minns jag handlingen i vissa böcker bättre än andra, men genom att jag skriver om varje bok jag läser kan jag ju backa och kolla upp det om jag vill. 😛 Skulle jag börja läsa en deckare jag redan har läst är risken stor att jag minns vem som är mördaren. Trots det är en del böcker värda att sparas och läsas om.
   John Grisham har jag läst några enstaka böcker av, men det var länge sen.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.