Morden i Midsomer: Breaking the Chain


Ett inlägg om en TV-serie.


 

Ibland gillar jag tisdagar – i vart fall när SvT visar Morden i MidsomerVisst önskar jag att jag kunde se de långfilmslånga avsnitten senare, när det har blivit lite mörkt, men den här sommaren får jag vara glad om jag håller mig vaken ända till kl. 22.30 när programmet slutar. Gårdagens TV-tittande och dagens hälbehandling har tagit ut sin rätt, dessutom.

Morden i Midsomer 2016

Karaktärerna Charlie Nelson, Kam Marimor och John Barnaby i Morden i MIdsomer 2016.


Den här gången handlar det om lycrademoner, 
det vill säga cyklister. En internationell cykeltävling går av stapeln i en liten by i grevskapet Midsomer. Men en mördare ligger på lur och tävlingens ledare får sätta livet till. Sen skördas ytterligare offer. Poliserna Barnaby och Nelson får hand om utredningen, som visar sig innehålla element av utpressning och mutor, bland annat.

Nog ogillar jag lycr… cyklister, men att ta livet av dem är övermaga. I den här filmen kan en ana att det handlar om rivalitet och nåt mer. De flesta verkar dölja nånting och det handlar om mer än bara cykling… Den här gången är det lite mer spännande än sist och storyn känns bättre planerad. Och jag kan inte gissa mördarens identitet i förväg!

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Nästa tisdag får vi försöka överleva utan mord
i ett fiktivt grevskap. Då visar SvT nämligen den folkkäre – FOLKKÄRE?! – artisten Orup. Jag kan inte låta bli att undra vilket folk som är kärt i honom. Jag tycker att han var rätt bra en gång i tiden, men kär i honom har jag aldrig varit. Dumt av SvT att rucka på sina och mina traditioner!!!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.