Försvunnen


Ett inlägg om en film.


 

FörsvunnenDet händer ibland att jag spelar in konstiga svenska filmer på min DVD-hårddisk. Andra gånger blir jag nyfiken på dem spontant och tittar direkt när TV sänder dem. Igår kväll fastnade jag framför Försvunnen (2011) som följde efter säsongspremiären av Indian summers på SvT1. Jag gissade mig till att detta skulle bli en konstig film eftersom det är en thriller från 2000-talet, svensk och lågbudget med få men etablerade skådespelare i rollistan.

Filmens huvudperson Malin är på väg att flytta efter en familjetragedi som vi tittare mest anar och bara får lite fakta om. I stället för att invänta föräldrarnas hjälp ger hon sig av med sitt flyttlass ensam. Målet är okänt för tittarna, men färden går norrut och den är uppenbarligen lång. Malin noterar en svart jeep bakom sig som beter sig konstigt. Jeepen och dess ägare tycks dyka upp lite då och då under resans gång. Malin blir misstänksam, men dessvärre försent. Hon blir kidnappad och vaknar upp i en källare.

Vill en sammanfatta filmen med några få ord kan en säga att den är en katt-och-råtta-lek i skogen. Malin smutsar ner sig och den hjälp hon nästan får råkar ännu mer illa ut än hon själv. Det är regnigt och springigt på fötter utan skor. Och ja, det är spännande, men nej, filmen har liksom ingen mening… Det enda vi tittare får veta är att kidnapparen har gjort så här förut.

Toffelomdömet blir lågt.

Rosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.