Tisdagen den 28 juni 2016: Överraskande människor och tråkiga böcker


 Kära dagbok…

 

Mörka skyar

Det såg mörkt ut ett tag igår kväll.

Den här tisdagen började mulet. Det var skumt väder redan igår kväll. Ett tag såg det ut som om det skulle bli världens oväder. En halvtimme senare hade himlen blivit blå igen. Jag kunde tack och lov sitta en stund på ballen* och äta kvällsmackan efter att ha ägnat en god stund åt att vika tvätt. Det kändes som om jag hade tvättat varenda tischa jag äger och alla mina par strumpor…

Ett tungt arsle sjönk alltså ner på ballestolen**. Dess ägare läste ut sin norska deckare och greppade en ny norrman, Knausgård, och hans tvåa. Det är inte alla som gillar hans självbiografiska böcker. Jag tillhör dem som fascineras över hans förmåga att beskriva det lilla på ett intressant sätt. Kanske har det att göra med att jag är en van läsare och inte rädd för att anstränga min hjärna? Då känns det bra att det finns ytterligare fyra delar i serien som kan ge min hjärna gympa. Idag fick jag frågan om vilken den tråkigaste boken jag har läst är. Det måste vara Shantaram, ingen tvekan! (Möjligen är jag påverkad av givaren, en person jag hoppas slippa resten av mitt nya liv. Mitt gamla liv förstörde h*n.) Boken är på nästan tusen sidor i pocket och totalt ointressant. Jag fattar verkligen inte att den har höjts till skyarna. Jag plågade mig faktiskt igenom hela, vilket nästan gav mig öknamnet Masochisten.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Bok mapp och mobil

Ibland får en bara gilla läget och lägga sina frågor åt sidan, kanske läsa en bok..?

Det blev en märklig dag på jobbet idag. En sån där dag när livet kom emellan. Möten flyttades om, konstellationer blev förändrade. Människor överraskar mig och jag tvingas inse att jag inte är så bra på att förstå varken sättet eller vitsen med att stänga in sig i en liten bubbla. Det jag hörde och såg idag av en person var att det sårade en annan. Det går inte an, tycker jag, även om jag inte delar den sårades åsikt. Vi måste kunna samtala med respekt.

Inte heller förstår jag vissa människors ständiga ifrågasättande. Det går inte alltid att ändra stora system bara för att en inte tycker att vissa saker är så bra. Ibland är saker bara och då gäller det att gilla läget.

Lunchmaten idag blev fisk IGEN. Jag behöver bli otroligt smart för att förstå människor bättre. Till varje lunch tar jag en assiett med grönsaker också. Det tror jag hjälper mig att få i mig mer näring än om jag själv eller Findus skulle laga maten.

Detta bildspel kräver JavaScript.


Efter jobbet stod tankning och handling på min agenda. 
Bensinmätaren började blinka halvvägs till jobbet i morse och i kylen ekade det. Jag hade inte ens mjölk hemma. Nu har till och med krukväxterna fått sitt och jag har förlängt mitt skydd på Nääätet. En stunds läsning är jag värd innan jag bänkar mig för säsongsstarten av Morden i Midsomer klockan 21 på SvT1.

I morgon väntar både roligheter och allvar. På eftermiddagen har jag ett telefonmöte med banken. På kvällen åker jag till Himlen med stort, men lätt bagage för att bland annat träffa äldsta bonusdottern som är här denna vecka. Och på torsdag väntar ett annat återseende med typ tio favoriter (av 15 inbjudna)…

Avslutningsvis kan jag inte låta bli att undra vilken den tråkigaste boken är som DU har läst. Skriv gärna några rader i en kommentar och berätta!


*ballen = balkongen

**ballestolen = balkongstolen

 


Livet är kort. Ibland förstår jag mig inte på varken folk eller litteratur.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Tisdagen den 28 juni 2016: Överraskande människor och tråkiga böcker

 1. KaxiMaxi skriver:

  Martin Heideggers Varat och tiden! Ett kilo bok som skulle in i hjärnan och gav mig grava nackproblem!

  Tror du att vi ses någon gång? Har flyttat nu till någon sorts sk stad i Stockholm, sextio ouppackade kartonger och en j….la gasspis som jag inte gillar!

  KRAM

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Du, det låter som en riktigt tråkig bok!!! 😛
   Klart vi ses, men troligen inte i sommar eftersom jag jobbar hela sommaren. Det blir inte ens Pride för vår del för Anna flyttar i samma veva och så har vi en födelsedag att fira i familjen – allt på en gång.

   Gasspisar är speciella, jag försökte baka i en sån ugn när jag var tillsammans med en tjej i Vasastan. Bullarna blev brända på utsidan och degiga inuti… 😈

   Kram!

   Gilla

 2. SoP skriver:

  Jag tror att jag har svarat på det förut -den tråkigaste boken jag verkligen läste ut hette /heter Du känner nog inte mig , och var nån sorts äktenskapsdrama i amerikansk och helt (för mig) verklighetsfrämmande miljö och värderingar/åsikter men jag hoppades hela tiden på att nåt skulle hända men den var bara som nåt urklipp i ett liv utan vare sig början eller slut. Och det emellan var bara obegripligt. Var i mitten av 80-talet jag tjurade mig igenom den.

  Gilla

 3. FEM skriver:

  Nån av Denise Rudbergs böcker! Tänk, jag kommer inte ihåg vad boken heter ens en gång. Jag har läst en enda av hennes böcker och jag slängde den sen. Lämnade den inte ens till Återvinningen! DÅ är det en dålig bok!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har fortfarande inte läst nån av hennes böcker, men jag blir ju inte sugen på att göra det heller när du skriver att du slängde boken… 😮 Dig känner jag ju och jag litar på ditt bokomdöme.
   Boken jag fick av dig på födelsedagen ska jag förresten snart ta mig an. När det gäller den har jag noterat att vissa tycker att den är skitbra, andra att den är skitdålig. Jag försöker läsa den med öppet sinne och jag läser aldrig recensioner innan jag ska läsa nån bok. Min känsla säger mig att boken är bra! Det ska i vart fall bli spännande, det är ju en helt ny författarbekantskap! 😛

   Gilla

   • FEM skriver:

    Jag har bara hört att din födelsedagsbok ska vara bra. Den gick runt på mitt gamla jobb en sväng och den var utlånad hela tiden, så då hann jag inte haffa den. Men sen köpte jag den till mig själv, så jag ska också läsa den så småningom. Det har visst kommit ut en uppföljare för ett tag sen. Får se om det är värt att skaffa den också…

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Jag är jättenyfiken på boken! Tänker nog läsa den i juli. 😛

    Gilla

 4. Gunilla skriver:

  Jag har nog inte läst den dåligaste boken än !! 🙂

  Liker de du går ”all in” og drikker norskt vann 🙂 🙂

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.