Sudden death


Ett inlägg om en bok.


 

Sudden deathEftersom juni månad har som bokmål enligt mig att jag ska läsa mest skandinaviska författare, passade en av födelsedagsböckerna extra bra. Den är nämligen skriven av två (2) norrmän tillsammans. Syskonen Anne Holt och Even Holt har skrivit Sudden death, den andra andra delen i en trilogi där Flimmer var del ett. Flimmer fick jag av vännen Karin som gick bort alldeles för tidigt och endast tre månader efter att jag läst boken. (Det var åtskilliga bokpaket som kom från Täby, därom vittnar även Karins dotter. Flimmer kom nog i det sista.) Sudden death fick jag i födelsedagspresent av Fästmön i år. Tack!

Det handlar om sport. Fotboll. Och det är ju inte riktigt min grej… Hjärtdoktorn Sara Zuckerman tittar på en fotbollsmatch live för första gången i sitt liv. Efter matchen faller en av spelarna ihop. Sara rusar ut på planen och räddar spelarens liv. Ganska snart misstänker Sara och kollegan Ola Farmen att det har med dopning att göra. Och pengar. Väldigt mycket pengar. Pengar, som kan köpa människor…

Den är ganska tjock, den här boken – närmare 500 sidor. Kanske är det omfånget som gör den bitvis lite seg, trots att den är välskriven. Personporträtten är skickligt utförda och får mig att se karaktärerna framför mig. Men varför så hoppigt och så mycket onödigt däremellan som inte för berättelsen framåt? Spänningen kommer av sig lite, tyvärr.

Toffelomdömet blir samma som för Flimmer, det vill säga medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.