Måndagen den 27 juni 2016: Planering och separation


 Kära dagbok…

 

Kamerasmycke

Det blev inte mycket fotat idag.

Nog brukar måndagar ibland kännas lite sega, allra helst om de infaller efter en långledig helg och/eller på sommaren. Men min måndag har varit full av fart och fläkt och jag har haft fullt upp att göra. Så pass mycket att jag knappt hann fota – då förstår du! Inga kattbilder idag, med andra ord, fast det har ju mest att göra med att katterna inte bor hos mig – de är ju Fästmöns. Och på jobbet får en inte ha husdjur. En kollega till mig hade hunden med sig idag. Tyvärr fick hunden inte följa med in i huset utan stanna i bilen, som stod i skuggan. Vädret tillät liksom medföljande husdjur idag, även om jag tycker att det var synd om hunden att få häcka i en tråkig bil. Samtidigt finns det många allergiker och överkänsliga. Vi pratade om det på eftermiddagsfikat idag. Det kan handla om allt från jordnötter och pälsdjur till rök. Alla har vi våra kors att bära.

 Makrill med ägg och potatis

Makrill fick magen till lunch.

Diverse smått och gott har jag gjort idag och att berätta om det här vore mest plottrigt. Jag har ägnat en del av tiden till att planera in såväl arbete som möten. Ett möte i nästa vecka försökte jag avstyra eftersom de enda närvarande är högsta chefen och jag, men se chefen hade tänkt ut att vi då skulle kunna jobba så bra med min kommunikationsplan. Och det är gott att en chef inte vill ha sånt liggande utan få det färdigt.

Jag åt makrill till lunch idag, för jag tror lite grann på det där att en blir smart av fisk. Eller i vart fall är fisk bra och lättare mat att äta på sommaren. Även om den här dan inte alls var lika klibbig som gårdagen var den naturligtvis inte kylig. Efter maten satt jag en stund och pratade könsroller (!) med kollegan J. Vi kunde konstatera att mycket har förändrats sen vi var… yngre.

Ett planeringssamtal med NK* hann jag också med liksom att skicka ut en påminnelse till dem som inte uppfattat att det var OSA på en inbjudan. På torsdag blir det en kombinerad AW** och återträff med några av mina favoriter på mitt förra jobb. Tyvärr kan inte alla vara med – det är ju semestertider och en del befinner sig utomlands. Men vi blir cirka tio personer och det är inte dåligt! Jag ser verkligen fram emot den här kvällen, som jag trodde skulle gå av stapeln i maj. Men livet, döden och nya jobbet kom emellan.

Frostig bilruta med Blogvertiserdekal

Det har varit lite frostigt ett tag mellan mig och Blogvertiser.

För övrigt har jag gjort slut med Blogvertiser. Det var bra att en kunde ange skäl till att en ville säga upp sig därifrån. Nu angav jag som främsta skäl att utrymmet på min gamla blogg nästan är slut, men jag skrev också att jag inte har fått uppdrag som passar. Däremot skrev jag inte att jag blivit snorkigt bemött av ägaren när jag har behövt intyg till a-kassan. Snällt nog har h*n åtminstone sänt intyget via snigelpost till min a-kassa utan att ta betalt för portot, men jag har skickat över en färdigifylld PDF (jag fyllde själv i allt) som h*n i princip bara behövt sätta sin namnteckning på. (Visst låter det jobbigt?..) Ytterligare ett skäl är att det känns väldigt oklart vad som klassas som reklam/marknadsföring på bloggar numera. Jag recenserar gärna, men jag vägrar att delta i ren marknadsföring av varor och tjänster. Inte för den sopiga ersättning jag har fått och som inte har höjts på typ fem år…

Igår körde jag två maskiner tvätt och fyllde därmed tvättställningen över badkaret. Nu ska jag gå och ta reda på det som är torrt och lägga i lådor eller strykhög. Sen hoppas jag få kunna sitta på ballen*** och läsa och inta mina kvällsmackor. Det är perfekt väder för det just nu och det är ingen som röker eller grillar heller, så jag skulle kunna andas. Dessvärre är det bollhuliganer på tennisbanan och det är inte njutbart att läsa när en hör dunket av en fotboll mot asfalt, tvättstugevägg eller tvättstugefönster (obegripligt att glaset håller!..). Förhoppningsvis tröttnar de snart och då får jag kanske lite läsro. Min plan är att läsa ut min bok på gång innan jag ser på avsnitt tre och fyra av The Family på Kanal 5. Det var spännande förra veckan!

Sist en efterlysning: är det DU som har lagt vantarna på vår brevlåda på jobbet???

Vante på brevlåda
*NK = Närmaste Kollegan på förra jobbet
**AW = after work, det vill säga att träffa kollegor efter arbetstid för socialt umgänge
***ballen = balkongen

 


Livet är kort. Var sak har sin tid. 

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Ironi, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.