Böcker, appar och livet i solen


Ett varierat inlägg.


 

Här hade jag ursprungligen skrivit en skitsur ingress om hur skönt det vore att få kunna sitta ute på sin balkong i solen och läsa i lugn och ro. Jag tog bort den. Jag får bara ha åsikter i vissa frågor.


 

NorstedtsIdag snappade jag upp att Norstedts har blivit uppköpt av Storytel. Norstedts är alltså förlaget där jag planerade att ge ut min debutbok. Så blir det inte. Men som vanligt handlar allt om pengar. Norstedts har varit till salu i tre år och Kooperativa förbundet får 152 miljoner kronor för förlaget. Enligt Alexandra Borg på Svenska Dagbladet har det gått dåligt ganska länge för Norstedts. Dessutom har KF varit…

[…] en trött, oengagerad ägare, med få visioner och marginell framåtanda. […]

StorytelSå kanske det är. Jag tycker att den där tröttheten och oengagemanget genomsyrar hela Coop sen ett antal år tillbaka. Men frågan är om det blir bättre på bokfronten efter Storytels köp. Att Storytels aktie rusar må så vara – allt handlar ju om pengar. Sen tidigare har företaget även Massolit Media och B Wahlströms. Storytel i sig gör ljud- och e-böcker till mobilen. Nä tack, inte intresserad. Jag vill läsa böcker på riktigt och vanligt sätt – så länge mina ögon tillåter!

Mobilt bankIDDå blev jag gladare av en annan nyhet idag, nämligen att Apple gör undantag i sina regler för BankID. Företaget bakom BankID, Finansiell ID-teknik, har uppenbarligen förhandlat med Apple ett tag. Idag kom beskedet, som enligt företagets vd Johan Eriksson innebär att det går att fortsätta använda appar som Swish.

[…] Mobilt BankID är från och med idag och framöver undantaget från den regel som gjort att appar blivit avvisade i Apple app review för App Store på grund av beroende till annan app […]


AppleApples huvudregel,
att ingen app får vara beroende av nån annan app, finns emellertid kvar. Apple menar att situationen i Sverige är unik och därför görs ett undantag. Men bara här.

 


Livet är kort. Ibland tar det lång tid i affärsvärlden, ibland går det snabbt.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Diskutabelt, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.