Ett rödvin: Masi Campofiorin


Ett inlägg om ett rött vin. Ordningen återställd, med andra ord.


 

Masi Campofiorin 2012

Kryddigt och med en liten touch av tranbär.

Ja, nu drack vi förstås inte bara vitt vin i helgen utan självklart även rött. För ett tag sen fick jag en italienare av Annas snälla mamma i födelsedagspresent. Igår passade det bra att öppna den till middagen. Vi dukade fram AnnaochUlrika-tapas, det vill säga goda ostar, kex, fikonmarmelad, ostfyllda oliver och salami. Notera dock att vi hade grundat på eftermiddagen med var sin räkbakelse och ett glas vitt.

Vinet Masi Campofiorin (2012) hade jag inte provat tidigare. Systembolaget skriver så här om vinet på sin webbplats:

Kryddig smak med inslag av fat, körsbär, korinter, kanel och tranbär. Serveras vid 16-18°C till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött. Kryddig, nyanserad doft med inslag av fat, körsbär, hallon, salvia, korinter, svarta oliver och kanel.

De ostar vi avnjöt till vinet var smakrika och vällagrade. Oliverna var väldigt salta, medan fikonmarmeladen var söt. Åtminstone oliverna var alldeles för salta för att passa ihop med vinet. I övrigt gick smakerna väl ihop. Jag upplevde vinet som kryddigt i smaken samt anade en viss ton av tranbär. Kanske hade det passat bättre till grillad kalkonfilé eller varför inte min heta kyckling i lergryta? Det ska jag prova nästa gång, för det här är definitivt ett vin jag ska köpa! Priset (förlåt, Ingis, men jag vill ju ange det här ifall nån läser!) är 119 kronor för en helflaska. Det finns även på halvflaska för 65 kronor.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort. Italienska rödviner rule.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.