The Craigslist Killer


Ett inlägg om en film.


 

The Craigslist killerDen som ville glo på nåt roande i rörliga bilder i afton kunde glömma typ 15 kanaler. I alla fall de 15 kanaler jag har. Är en inte intresserad av sport eller repriser är det tur att en har en välfylld DVD-hårddisk. Fästmön och jag tittade på The Craigslist Killer (2011), en film jag spelade in från TV3 nån gång för väldigt länge sen. Vi somnade inte, trots snapsar i båda benen.

Filmen är baserad på verkliga händelser kring en amerikansk dejtingsajt. Philip Markoff har träffat Megan som ska bli hans fru. Framtiden syns rosaskimrande för den blivande läkaren tillika toppstudenten och hans söta tjej. Men nånting är väldigt fel. Inuti har Philip en stark vrede och det står inte på förrän han släpper den lös.

Det här är spännande. Philips dubbelnatur får vi som tittare se på nära håll, medan hans fästmö bara ser de fina sidorna. Riktigt ruggig och manipulativ och framför allt våldsam är Philips andra sida. Jag tycker att filmen är bra, men jag saknar ändå det där lilla extra som gör den riktigt bra. Vi tittare får inte helt klart för oss varför Philip gör detta, vi får varken bakgrund eller motiv. Överhuvudtaget får vi veta väldigt lite om huvudpersonen.

Toffelomdömet blir medel. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Familj, Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.