Torsdagen den 9 juni 2016: Upp som en sol, ner som en pannkaka. Med sylt och gott på.


 Kära dagbok…

 

Pannkakor med sylt och grädde

Jag är som en pannkaka med mycket sylt på.

Varje dag lär jag mig nåt nytt. Det är så jag vet att jag är utvecklingsbar. Jag har till exempel lärt mig att hantera stress på ett bättre sätt. Mitt sätt är inte fulländat, men det är bättre. Jag klarar av att bli avbruten konstant under en arbetsdag utan att bryta ihop eller ens bli lite purken. Och jag håller såväl tråden som många bullar bollar i luften. Sen är det fortfarande så – inget nytt under solen – att en fungerar jättebra med en del människor och lite mindre bra med andra. Men det jag har bestämt mig för att göra är att låta andras dåligheter rinna av mig. I stället går jag till deras skrivbord och pratar. Resultatet brukar bli att vi når samförstånd och att ingen ”skit” hänger kvar. Solen går upp varje dag och understundom faller jag som en pannkaka – men med mycket sylt på numera. Det är förvånansvärt lätt att bestämma sig för att inte tillåta att människor sårar en. Oftast gör attityden den som vill såra, kanske för att den själv är sårad, väldigt paff.

Mappar med jobb

Inget papperslöst kontor här, inte… Dessutom har jag återupptagit systemet med plastmappar.

Det har varit flyt i arbetet idag och jag har fått stort och smått gjort. Saker som jag trodde skulle gå snabbt har tagit tid, men å andra sidan har saker jag trodde skulle ta lång tid gått snabbt att göra. Till exempel återupptog jag arbetet med avdelningens kommunikationsplan. Den har jag inte hunnit jobba med på ungefär tre veckor. Notera att detta är femte veckan jag jobbar… På tal om utvecklingsbarhet är jag i vissa fall verkligen inte det. Som det här med papper… Enheten jag är knuten till på min avdelning jobbar bland annat med e-lärande. Men En man som heter Ove och jag brukar skrocka åt uttrycket

Det papperslösa kontoret.

Är det några som springer tur och retur till närmaste skrivare så är det vi två… Jag har dessutom återupptagit systemet från SGU med plastmappar, men nu kör jag enbart med röda mappar. Är det för att allt jag gör är lika viktigt? Nä, inte helt och hållet. Men det finns bara färgade mappar i rött

Ärtsoppa

Ärtsoppa ska en nog inte äta före en stötvågsbehandling på grund av risken för gasutveckling.

Jag har också blivit bättre på att ta tag i min hälsa. Det är liksom lättare att göra det när en har ett jobb, en inkomst och återbäring på skatten. Idag ringde jag till Hälsporrekliniken. På måndag förmiddag ska jag dit på undersökning och min första stötvågsbehandling. Det låter som en väldigt plågsam behandling, så för säkerhets skull frågade jag om jag verkligen kan arbeta efteråt. Det kan jag, men jag kan bli trött de första gångerna. Utfattig lär jag inte bli av behandlingen, bara nästan. Under tolv veckor beräknas jag få fem stötvågssejourer. Varje sådan kostar 620 kronor… Ja, det är en privat klinik jag ska gå till. Det blir konsekvensen av att den organisation som borde ta ansvar för länets hälso- och sjukvård inte klarar av att göra det. Det var jätteroligt att få skatteåterbäringen igår. Nu kan jag använda pengarna till stötvågsbehandling mot min hälsporre.

Macintosh framtidens melodi tavla

Framtidens melodi är nog inte Macintosh Classic, men jag gillar den här vintagetavlan. Jag brukar glo på den de gånger jag hinner fika på jobbet i En man som heter Oves och min fikahörna.

UppsalaTidningen har lyst med sin frånvaro idag igen. Det är verkligen tur att jag inte betalar lokalblaskan, som äger den, för den. Jag har naturligtvis mejlat dem om detta, men som vanligt räknar jag varken med att få svar eller tidning. (Det är inte alla som är bra på kommunikation…) Då kan jag läsa min bok på gång i kväll i stället. Unni Lindell skriver väldigt spännande böcker och den jag började läsa häromdan är inget undantag.

Böcker, kommunikation och kanske media är nåt jag ska prata om i morgon eftermiddag när jag blir intervjuad för en podd av en kommunikationskonsult som jag aldrig har träffat IRL. Sociala medier har varit vår mötesplats. Det blir ett spännande möte i verkligheten, men jag är inte ett dugg orolig. Bara det att vi är så rörande överens om att PowerPoint är både en styggelse och en sjukdom gör mig trygg. Faktum är att jag lyckades slingra mig ur ett sånt uppdrag så sent som i morse, det vill säga att göra några PowerPointbilder. Podd känns verkligen mera som framtid än… PowerPoint. Och Macintosh Classic… det är väl nära stenåldern, det..?

 


Livet är kort. Pannkakor med sylt är gott, stötvågor låter läskigt och podd spännande.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.